Sunday, March 7, 2010

couple=cendawan


salam..hari ni taknak cerita pasal tarian-tarian tuh..tapi nak citer pasal cendawan yang tumbuh selepas hujan...cendawan..?so what..?biarlah dia tumbuh pun, aku peduli apa..!itu mungkin korang punya first impression bila baca title entry hari nie..


okey, takpe..actually cendawan ni aku refer kepada couple-couple di kyuem...memang lately ni, bersepah-sepah couple di kyuem..aku takde la kata aku menyampah kan..cuma pelik, makin mendadak bilangan couple di ky nie..ceh, macam ada buat survey plak..hahah..ni berdasarkanpandangan rambang aku lah...


tiba-tiba rasa nak makan cendawan goreng..


dalam perjalan pulang ke chalet, mesti lalu pathway yang menuju ke apartment...kat pathway ni lah tempat ramai couple-couple ni berdating...sampai aku boleh hafal, couple ni dating kat tepi longkang, couple ni dating atas longkang, couple ni dating tepi tembok, couple ni dating sebelah tembok, couple ni dating bersila and bla bla bla...


aku taknak state nama, tak elok memburukkan nama orang kan..malam tadi waktu balik dari practise di gerat hall, huiii..kiri kanan pathway ada couple...lalu erna, yakni vice pres mucom kata, "couple sekarang ni tumbuh macam cendawan selepas hujan.."memang betul pun..


kadang-kadang rasa sakit mata pun ada..bukannya jeles ke apa, tapi menjejaskan pandangan aku lar..kalau nak dating pun, pergi la dating kat cafe ke, RC ker, ni dekat pathway tu jugak nak menyemak..ceh, aku menggalakkan pulak..lumrah manusia, kalo benda yang tak digalakkan, benda tu lah dia nak buat kan..?


cun ar gambar nie..dicurik dari sini..

baru-baru ni,aku tercuri dengar perbualan seseorang ni..aku gelarkan dia Z. Z kata, "budak ni dah ade boyfren,budak tu dah ade boyfren..eh, sapa yang single ha skang nie?" soalan yang diajukan tu umpama macam kemaruk nak berboyfren..tapi dia before ni memang dah pernah couple pun..


aduhai..tak boleh hidup tanpa ada boyfren ker..?aku hidup jer..takde boyfren pun,life aku dah busy..kalo ada, nak kena spend time texting lah, calling lah, chatting lah, and blah blah blah...


okey-okey..jangan terasa kepada yang terasa..itu hak masing-masing nak dating kat tepi pathway ker, tepi board,tepi saad square ker, tepi japanese garden ker or what-so-ever..asal korang bahgia, sudah..!salam..!

10 comments:

bulat said...

hehe..slalu ari2 skodeng ekk..
kdg2 tu diorg juz nak ader teman jer..teman yg sngup mdengar dan bkongsi masala selain dr kawan pmpn..hehe

Hur Ain~ said...
This comment has been removed by the author.
Ate3_y said...

muahudshuhdaushdhauhsaaaaaa..

lawak giler post ni..

tu la pasal..aku tgkkk ramai betol da berkapel..sampai muscom2 or EX EX muscom smue lepak je kapel an??

benda yang maksiat jadi perkara biasa..

haiseehhh..ape lg para muscomers skrg..jalankan tugas andaaa!!

muahahahhhdhasdhaskjdhkasj

norain ishak said...

@bulat-niat tak menghalalkan cara..
@ateey-haha..malas nak komen..asal bahgia sudah..

nina mazlan said...

ain, mmg betul pon benda tu,,ena pon pelik kot..
xtau nak wat apa, dlm usaha k^^
btw,,like the second last paragraph,,
kawan suda..

single is simple haa...

norain ishak said...

@erna-okey tuan-tuan puan-puan,itu lah kate-kate dari vice pres muscom kita..ye..single is simple..

Minye said...

hahaha.. ala, ain.. diorang sekarng mengalami perubahan hormaon.. tu yg kemaruk nak kapel.. kalo kat tempat aku kan, bebudak yg kapel kena sound abes ngan pak guard and karisma. pasalnya, karisma buat gerakan gi ambush budak kapel. lawak seyh.. aku gelak aje tgk diorang..

norain ishak said...

@minye-haha..ko text lar erna suh g ambush bebudak dating..hakhak..adoi..tiba2 teringat kat tokey kambing!

Amir Zones said...

suka sgt kapel2 time blajar ni. relaks2 la... belum tentu korang akan kahwin dgn org yg korang sibuk duk kapel2 tu. hehe..

norain ishak said...

@amir-bebudak sekarang ni mentaliti lain kot..couple main2 pun banyak..mungkin mereka rasa kalau takde boyfren/gefren, maruah tercemar kot..!