Tuesday, February 23, 2010

do i care if u feel stress?

salam..

baru bace blog si ateeyqa asmadi..
kononnye die stres..
heloo!
aku pun stress jugak...

okey..
untuk mengurangkan stress,
firstly,
kite kene identify punca stress itu..

ok-ok..
pikir jap nie..

gambar hanya poyo-an semata-mata..


punce stress aku adalah mengenai..
1-banyak bende nak kene buat dan pade mase yang same ade mase yang limited.
2-aku stress dengan test chemistry.aku study tapi tak skor.jgn putus asa!
3-kenapa kolej ni ade banyak sgt aktiviti?..menyampah..
3.5-aku nak study!and suddenly orang distrupt my plan..what the chicken?!..
4-kenapa ari sabtu ni still ade klas??!!aku nak cuti..so that aku boleh berparty di umah makngah aku..huwaaaaa..!
5-kenape aku mudah stress?..haha

okey..
puan2 dan tuan2..
itu punce2 stress aku..
tak elok la stress2 nie..
buat serabut kepala jer..
(ini tak bererti rambut aku berserabut)
chill larh!

nak tenangkan jiwa,
pergilah bace quran..
solat sunat..yang wajib jgn tinggal plak..haha..
insyaAllah...
jiwa kita akan rase lebih lapang..

kalo korang tiba-tiba menghadapi tension melampau,
aku sarankan korang tido!
memang mujarab..
sebab bila tido..
roh akan keluar dari badan..
jalan-jalan amik angin..
cool-cool kan diri..
so,bile wake up,
rase lebih fresh..

itu tips aku lah..
nak ikut2,
taknak ikut tak aper..

ok..
ape yang penting??..
jgn stress..!
buang mase jerk..

salam!

p/s-aku tengah stress.haha.jadi penulisan aku kali ni macam org kurang waras sikit.=P

5 comments:

Ate3_y said...

hahaha ain....

best lah tips2 kau nih..cool..

tapi terharu kowt kau letak name aku dalam blog ko..

haha..aku stress gile pasal zizie..tapi skrg aku nak lupekn semue tu...!!

JOM kite strive untuk AS!!!!

i.alllahh..XD

norain ishak said...

alhamdulillahh..
dah dapat nur..dah dapat guidance dah rupenyer..
aku dah bosan ko citer pasal zizie.haha

norain ishak said...

alhamdulillahh..
dah dapat nur..dah dapat guidance dah rupenyer..
aku dah bosan ko citer pasal zizie.haha

edaolala said...

ops chemistry tidak ! hahhaa. well, my result untuk chemist hancos duh. hahaha. btw gudluck for u ok ! cayo2! hahaha

norain ishak said...

thanks edaolala..tengah nak struggle lar nie..hehe..