Monday, January 25, 2010

lovesick?


salam..

angau?..
bangau?..
langau?..

cup..
aku nak cakap pasal yang first tu jer,
yakni,
angau..
aku check kat dictionary,
in english maknenye lovesick..

korang rasa angau ni membawa maksud aper?..
feeling terlebih?..
sewel melampau?..
atau aper?..

(sumber dari kak google)

bagi aku,
angau ni macam..
contohnya la si A suka gila kat si B..
si A ni duk dalam kelas,
terbayang2 wajah si B..
pastu,
sekejap2 ingat kat si B..
sembang2 jer,
sembang pasal si B..
angau la tu en?..

ceh..
aku cakap macam ade experience jer..
tutt...
itu lain punya citer okeyh..

bile dipikir2 kan semula,
kan bagus kalo,
analogi angau ni boleh digunapakai semasa belajar..
betul tak?..

contohnya..
angau kat maths,
terbayang2 formula2nyer..
angau kat bio,
terbayang2 text dalam buku bio..
siap boleh hafal kot,
angau kat chemistry,
cakap je ape reagentnyer,conditionnyer,nucleophilenyer,
sekali gus boleh jawab..
dek kerana keangauan nyer..

wah..
aku dah buat teori sendiri ni..
boleh ar menang nobel prize cam pakcik obama tuhh..
heheh..

akhir kata,
angaulah dalam perkara yang berpekdah..
salam..

6 comments:

ageeba said...

kalau angau macam tu komfem straight As spm ek. hihi

Syafuan said...

try ah dgq lagu lovesick - ft island

norain ishak said...

@ageeba-haha..insyaAllah..boleh punyer..
@syafuan-best ker lagu tuh..skg lyn lagu paparazzi ladi gagap..

ash miyuu said...

Kalau semua budak2 spm angau mcm tu, sah result gempak giler nnti..

Amanina said...

nak angau teori2 fizik.. last2 zzzzzz..

norain ishak said...

@ashmiyuu-haha..ye ye..memang gempak ar..
@amanina-haha..hati2 lah bila angau kat fizik tu..angau memang boleh membawa kepada tdo..kihkih..