Monday, January 25, 2010

30 jam sehari..


salam..

ehem..
masa korang cukup tak?..
cukup 24 jam ker?
23 jam ker?..
atau terlebih masa sampai 25 jam?..

okey,
itu mukadimah jer..
ade benda lain nak citer..

dulu,
waktu kat mrsm tepeng,
9 subjek tuh..
nak study pun tak cukup masa..
kesian betul kat diri sendiri..

itu dulu,
tapi skang ni,
di bumi lembah beringin,
di kyuem tercinta,
amik 4 subjek jer..

hurm..
ingat nanti ade banyaklah masa terluang untuk study,
tapi..
sama jer..
masa tetap limited..

jadi,
bagi aku,
masa itu sentiasa tak cukup,
oleh sebab itu ar,
kena pandai merancang masa kan?..


oleh yang demikian,
aku ade buat jadual belajar aku sendiri..
harap2 berkekalan lah aku follow..
sebab dah masuk sem2..
kena tegas kat diri sendiri..

aku memang suke merancang mase,
tapi mase yg taknak ikut rancangan aku..
heheh..

sekian,
semoga korang jaga masa elok2..
salam..

p/s-kalo bagi 30jam sehari pun belum tentu cukup kot..

12 comments:

- Misztake - said...

kalau sehari 30 jam, makin bertambah la masa untuk tidur dan buang masa.. :)

Syahirah~ said...

bgus ade jadual..
mei ni nak AS ek?
gud luck ek..
blaja rajin2.. :)

~ ReD ~ said...

gud lux.. hope u leh follow ur timetable.. ;)

neway, salam singgah ;)

norain ishak said...

@misztake-haha..benar kata anda itu..
@syahirah-insyaAllah blaja rajin2..tq..
@red-insyaAllah..trime kasih singgah..=)

Faarihin said...

salam singgah di sini tuan umah..
wah.. baguslah pandai merancang masa.. bebudak pandai memang semuanya pandai.. huhuhu.. tak macam saya sentiasa rugi aje.. aduhai..

Rye said...

jgn push sgt study...
kena release minda br boley trime apa yg kte study...
study smart...
insyaAllah bjaya...;)

norain ishak said...

@faarihin-jangan berkata begitu..semua boleh berjaya..
@rye-terima kasih..=)

HEMY said...

mmg le kalau bagi satu hari sama dengan 4 juta jam pn ko tkkan study...hahaha

norain ishak said...

@hemy-gurau kasar nampak..hehe..

Redbloodsnow said...

bagus ah ade timetable bagai nih. time zaman akak dulu kan, haramss nk buat..hahaha.

oh ye, akak arini x cukup tido...sobsobsob

norain ishak said...

@redbloodsnow-alala..pegi la tdo..

Anonymous said...

this post is very usefull thx!