Wednesday, January 27, 2010

cip untuk otak


salam..

cip untuk otak?..
eh,
wujud ker benda alah tu?..

kalau lah wujud,
mesti best giler kot..
waktu exam,
masukkan je cip dalam mulut..

(sumber dari abang google)

pastu cip tu akan disalurkan kat otak..
dengan automatiknya,
terus dapat tahu macam-macam fakta..
takyah nak hafal2..

hahah..
itu hanya dream jer,
bak kate rakan kelas chemistry aku..

otak aku tepu kot,
nak hafal what reagent,
what reaction,
and macam2 which takes a lot of time untuk memorise...

lalu,
terhasillah idea itu dari rakanku itu..

tapi kan,
cuba imagine benda alah tu memang ada..
macam mana lah keadaan dunia waktu tuh en?..

sumer orang takyah g skolah..
boleh beli je cip tu kat kedai..

agak2 nak jadi doktor,
beli cip yang ade silabus kedoktoran..
agak2 nak jadi lawyer,
beli cip pasal undang2..

tapi,
possible ker wujudnya cip macam ni?..

Allah dah kurniakan akal,
akal tu memori nye melebihi memori komputer..
akal itu hebat.....kalo kita gunakan sepenuhnya..
tak perlu cip2 sumer..

persoalannyer..
berapa persen kite gunekan akal kite tuh?..
10%?
20%?
30%?..ker 100%..
pikir sendiri okeyh..

saje nak citer pasal otak,
sebab otak tengah saturated..
salam..

2 comments:

Amanina said...

kalau ada jual pun, mesti org2 kaya je mampu beli. hahahaha

norain ishak said...

amanina,jual murah2 sudah..