Wednesday, November 11, 2009

jagalah mata..

Salam sumer..

Erm..
Malam smalam internet laju giler..
Jadi kesempatan yang ade..
Aku bukaklah website penulisan2u..
Tak ketinggalan website iluvislam..
Aku bukak2 lah sumer and save..
Tenet kat sini kan slow..
So save siap2 suda..

Dan aku terbace satu artikel..
Pasal remaja2 ni lar..
Jadi untuk renungan bersama..
Aku nak share la antare part yang aku bace..

Aku kan slalu merepek kat sini..
So,hari ni nak berentry berilmiah plak..

Islam menggariskan beberapa panduan dalam menjaga tatasusila masyarakat terutama hubungan antara lelaki dan perempuan, antaranya:
(1) tidak dibenarkan pergaulan bebas.
(2) tidak duduk berdua-duaan tanpa mahram.
(3) menjaga adab pertuturan dan berpakaian.
(4) menjaga pandangan mata.
(5) ikhlas untuk mengambil sebagai isteri.

Erm..
Aku letak kat sini untuk aku dan korang jugak..
Kadang2 kite ni mudah leka..
Kite ingat kite ni baik sangat..
Tapi..
Ade part2 yang kite lalai kan?..

Kalo nak evaluate diri sendiri..
(1)..aku tak bergaul bebas kot..hehe..
(2)..duduk same pompuan suda..
(3)..kekadang tersalah cakap juge..mintak ampun eh..bab pakaian tu..sopan la kot..
(4)..haih..ni la bende paling susah kot aku rase nk jage..jagelah mata wahai ain..
(5)..no komen..takkan nak cakap ikhlas utk mengambil sbg suami kot..haha

Erm..
Aku dah buat penilaian tuk diri aku..
Korang??

Kite pikir2 slalu okies..
Salam...

2 comments:

Ate3_y said...

hahahaa. aku ikhlas nak ambil kau sebagai isteri,,,,kata daddy kepada ain.

tongkang pecah la rumah kau ain.

wakakaka!

anyway..jom2 kite hindarkan maksiat mulut.

norain ishak said...

hoit..mandai2 jeh ko..
alhamdulillah ko dah berubah..kihkih..