Saturday, November 7, 2009

dekat bau ape?

Salam..
Aku tak paham..
Korang pun tak paham kot..
Haha..

Nak dijadikan cerita..
Adalah satu hari ni..
Waktu sembang..
Sekali aku tercakap name budak bawang hijau minat..
Aku ingat dia nak suh aku cakap betul2..
Aku pun cakapla betul2..
Tup2..si bawang hijau angin kat aku..
Pastu, bawang hijau bantai cakap name budak aku minat..

Well,aku tak kesah pun..
Sebab aku minat suke2 je,bukan giler obsess..
Waktu tu yang dengar aku rase bawang merah jer..
Bawang merah tu plak chaletmate bawang hijau tu..

Yang paling aku tak tahan,
Waktu dah abes makan , bawang hijau blah macam tu jer..
Aittt..
Ape kess?

Jadi aku pun tak paham lar dengan bawang hijau..
Disebabkan bawang hijau blah macam tu jer,
Aku assume bawang hijau memang taknak cakap dengan aku lagi..
Ye lar,aku kan dah buat SALAH BESAR kat die..
Huhu..

Takpe lar kalo macam tuh,
Kalo bawang hijau cakap dengan aku,
Aku akan cakap ngan bawang hijau balik..

Aku bukan nak cerite pasal bawang2 nie..
Tapi cume nak kate,

Kite kena la banyak2 sabar..
Kalo orang bengang kat kite ker,
Walopun kite rase kite tak bersalah..
Kite piker positif je lar..

Contohnyer, dalam kes ni,
Aku piker, Oo mungkin bawang hijau tengah dalam imbalance hormone,
Tu pasal sensitive sikit..

Dalam kes2 lain yang aku pernah hadapi..
Especially dengan bawang kuning kat tepeng..
Bile kite bersame, kite akan rase macam bengang jer..
Tapi bile kite jauh, kite sebenarnye saling melengkapi..
Tak gitu ERNA?
“dekat bau tahi,jauh bau bunga”

Sekian..

2 comments:

nina mazlan said...

asal ena bawang kuning?xskanya..haha..

senorita nadya said...

ta tahan nak g melepas kot??

aq nak jdik bwg purple mulehh??