Friday, November 6, 2009

bila lah saya nak kawin?

Salam semua..

Bila lah saya nak kahwin?
Kejap..
Jangan ingat aku gatal sangat..
saje nak buat poyo..
Hahha..

Hurm..
Nak dijadikan cerita..
Adalah kawan aku namanya bawang putih..
Satu hari boyfren bawang putih hantar sms berbunyi,
“boleh tak kita kawin sebelum awak fly?”
Aku terkejut gila..
Dah la dua-dua masih muda..

Jadi bawang putih dalam dilemma la skang kot..
Aku memberi pendapat yang aku tak berapa setuju la kalau dia kawin..
Huhu..

Antara sebab-sebabnya,
Dia aku rasa belum cukup kenal dengan boyfren die.
Boyfren die belum ade pendapatan tetap..
Boyfren die masih belajar..

Haish..
Bawang putih..
Aku bukan tak nak kau kawin..
Tapi ko kene pikior la efeknye nnt..
Buat dia curang ngan ko bile ko fly nanti camna?

Pastu..
Bawang putih takde la cakap die setuju..
Tapi die mempersoalkan..

“Kalo dah habis blaja sumer, mahu 26 taon..
Housemanship lagi..
Takkan nak kawin waktu tu..
Paling stable pun umor 30 taon..
Risky tau mengandung waktu tu..”

Erm..
Tetibe aku pun terpikir..
Abes tu takkan nak kawin skang jugak kot..
Benda masih jauh ke hadapan..
Memanglah kene merancang masa depan..
Tapi tak penting kot kawin2 buat masa ni..
a-level pun tak lepas lagi..

papepun bawang putih..
aku harap ko dapat buat keputusan bijak..
pasal aku,
waktu aku housemanship kot baru nak mencari..
hahaha..

babai!

8 comments:

nina mazlan said...

g arr kawain awai3..nnt jgn jeles klu tgk ena kawin dlu..ena kat uk 3 tahn jek..haha..

Eydin said...

jeles

Hidemichi said...

Huh, dah la ratio lelaki wanita Malaysia skrg 1:50. Bos aku ckp td.

IhSaN said...

erk gile maju dak2 zaman skang? blum abes stadi da berani nak kawen *clap3

NurAreefah said...

so rancang la future dari skrg..huu~
y not kawen masa housemenship.. tyme tu baru 25 or 26 en..tade la lambat mana..better cari la suami yg lbey tua ( mcm sng je nak cari2.kui3 ) so dye da ade la keje tetap ape sume..

tapi kalu kawen b4 fly, mmg agak risky la~

:D

syafeeq said...

aku setuju ngan efa,kalo kawen awal2 agak risky sbb bf die still xkeje lagi dan lagi 1 die tu nak fly,perjalanan masih panjang,jangan terburu2..

norain ishak said...

erna:itupun kalo zuzu nak kawen awal lar kan?
sarip:ko nak jeles pehal..
hidemichi:bez la poligami nnt..
ihsan:budak laki tu lar terlebih maju..
nur:taknak ar tue..adoi..
syafeeq:benar katemu itu..

senorita nadya said...

tak usah ler kawen awl.
klo ikat tp xde pape,bek tokseh.
lgpon mak bapok yg bayo duet.
klo takpun,tu si mara ngan jpa ke ape.
haishh. nty nak bg susu ank pki duet biasiswa?alamak aihh.
huduh benar.

blajo2.nty da besao nak menggatai boleh2.xde spe halang.

ahaha.

khadijah pon kawen umo 40.
ank 7 gak.

heee.