Tuesday, June 23, 2009

kesah 27 orang

assalamualaikum..

first of all,
thanks sebab sudi membuka nota ini..

erm,
tujuan nk buat nota ni adalah,
sebagai tanda yang aku tak penah lupakan,
klasmate aku 27 org(hehe..termasuk aku skali)..

walaupun jauh di mata,
tapi dekat di hati..

okeyh2,
aku tak mau melalut terlebih-lebih..
kat sini,
aku nak citer my impression pasal korang..

same ade korang suke ke tak,
aku nk citer gak..
hheehe..


a day b4 spm..mane jugi?..haha
mereka adalah seperti yg tertera pada nombor..

slamat membace..

1) Erna Firdzalina
erna atau juge femes dgn name 'ern' adalah kawan aku yang pertama semase menjejakkan kaki di bumi mrsm tepeng..kami same2 budak kemen..tp die mungkin up sikit dr aku,sbb die da penah duk asrama,aku tak..huhu..ern memang banyak cakap..tapi aku tak kesah,tp rho kesah..haha..jasa2 ern kepada aku takkan aku lupe..tq ern..dan kite akan bertemu lagi di kyuem..jgn sombong2..yehaa..

2) Siti Zulaiha
zue,aku harap ko akan ade facebook nanti..hehhe..zu,aku sgt rindu aktiviti melepak kiter itu..walaupun zu kadang2(actually most of the time) bermulut laser,tapi ntah mengape aku langsung tak amik hati..adakah ini menandakan kami sehati berdansa?..zu skang buat asasi perubatan kat uia pj..hope ko berjaya zue..aku teringin sgt nk jumpe ko..dah lame kiter tak mengumpat zue..hahha..miss u!

3) Farah Ho
sape yg tak kenal dgn farah ho..gadis yg femes kerna sore yg cute itu..farah skg dekat matrix arau..jauhnyer..farah sorang yg sgt2 epi..agak jarang utk melihat die berwajah masam..aku sgt enjoy sembang dgn farah sbb die ade je benda nk cakap..heheh..farah,call la ain slalu yer..ehehhe..ape yg aku kagum dgn die,die sgt rajin berusaha..dan kuat mkn kan?..hehe..

4) Fatimah Zahrah
timah2..susah betul nak korek citer dari budak name timah nie..aku suke tunjal bahu timah..aku pun tak mengerti..haha..timah sgt sensitif..tapi she's brutal walopun nampak cam lembut..i like! aku n timah slalu bergaduh..kk girls sgt tahu yg kami slalu gado..hahha..ape yg peliknye,kami gado sekejap n berbaik semule tanpa meminta maaf..hahha..pelik ke takk?..tetibe je trus buat cam bese cam takde pape berlaku..

5) Lily Amirah
lilai..gadis plg feminin dlm klas!ye la,kalo tak feminin mane ley jadi biro puteri?hehhe..erm,ngan lily,slalu jadi salah faham..lily kuat merajuk!hahha..sebab kami duduk semeja,aku tak suke nak bermasam muke..jadi meminta maaf lebih baik..meminta maaf bukan bererti kite salah..heheh..lily2..die kat kuale nerang skang..ain rindu sgt zmn kite gaduh2..biler la dpt gaduh lagi kan?..

6) Normi Zafirah
norm..u r such a very gud motivater to me..norm suke memberi kate2 semangat..norm sgt rajin study..dan aku sgt jeles ngan dier..siyes..sebab norm sgt2 rajin study..aku pun tak serajin dier..hhaha..walopun cube die slalu sepah,aku pun tak pasti camne die study dlm sepah2 tersebut..hhaha..norm2..miss ur words of encouragement..owez bagi kate2 semangat to me,nbebeh!

7) Fathin Fadhilah
first impression aku terhadap thin die adelah budak skema..dan mmg skema pun..ape yg aku plg ingat pasal cik thin ni ialah..die mandi lame giler!ingat lagi same2 masuk toilet,aku da siap solat subuh,baru nampak die kuar toilet..hahha..tak kesah la pasal tu..ingat lagi gado pasal outing..hahha..ko buat bodo je..tak kesah la..itu sumer memori yg org len takde..all de best kt uitm..moge jadi dentist yg skema!

8) Anis Suriani
anis nampak cam skema hakikatnye tidak..nampak lemah dan lembut tapi sbenarnye ganas dowh!..haha..anis ni cam kejutan elektrik..kalo kite tibe2 cuit die,die ngan sepantas kilat akan reaksi dgn ganas..so beware of her..anis jugak sgt addicted ngan bio..aku jeles dgn kerajinan die buat nota bio..all de best kat kmb nnt cik anis..jgn ganas2..kesian somi anis nnt..

9) Aznida @ Acik
acik2..kecil2 cili padi..acik sgt pandai..aku jeles ngan kepandain dier..merupekan pendebat maktab..aku terasa seperti gergasi apabile berjalan dgn beliau..hehhe..acik pun masuk kmb dgn anis n normi..sumer pakat2 nak jadi doktor..bagus lar tuh..acik!all de best yaw..meskipun anda kecil,tapi akal anda sgt besar..

10) Nurul Syazwani @ Kak Long
kak long..kak long suke merendah diri walopun dirinye da rendah..hehhe..ape yg aku kagum ttg kak long,kak long sgt aktif!kirenye kalo dlm bab2 permainan ker,sukan2 ker,memang itu dunia kak long lar!
hihi..aku tak bley lupe sikap kak long yg suke merajuk dan menyendiri nagn kitorang yg len..kak long,kite tak pena lupe kak long..

11) Izzah Hazwani
izzah..seorang yg suke cakap laen..paham?maksudnye camni..izzah slalu cakap die tak bley jwb soklan bla bla bla..last2 die gak yg score..aiseyh..izah mmg nk kene..hahah..masih terngiang2 di telinga aku bunyi bersin izah..lawak sket..hehe..aku gelak jugak bile budak laki ejek..tapi cover2 la nnt izah terasa lak..hehe..all de best yer izzah kat kms..!

12) Yasmin
min..aku rindu nk lepak ngan ko..ko ni suke lepak jer..pastu kuat makan lak tuh..hahha..min,ko jgn ngorat budak kat matrix johor tuh..hahha..tolong tengok2 kan tokey kambing aku..arap2 die jd doctor gak..adeyh..aku merepek daa..min mmg sengal..dan kerana kesengalan die,aku slau msg ngan dier..hahah..min,nnt kite lepak2 lagi..

13) Nurrahman
rahman atau aman atau lebih femes lagi dgn name rho..rho sgt suke melukis..tak bley bla die sempay melukis waktu org sibuk2 nak exam..rho masuk kms jugak..rho slalu blur..dan aku admire kebluran beliau..hahah..rho lain dari yg lain..kebluran beliau juge menjadi bahan tawa slain dr lawak razi..adeyh..smoge rho trus dgn kebluran die..hahah

14) Farouq Redza
seorang jambu boy yg taksub ngan diana danielle..hahha..farouq ni sengal mcm min jugak..haha..budak yg superb in english..dan aku jelez..hhaha..sebab aku tak terer english..bakal masuk nottingham tuk bertemu dgn diana danieele itu..moge berjaye ngorat die..nnt da femes,jgn lupe femeskan aku tau!haha..

15) Ahmad Zahir
huh..zahir seorang ldp..haha..tapi die pun langgar peraturan gak..tu yg best tuh..so,bile kite langgar peraturan dlm kelas,die pun taknak tegur..yehaaa!so,kite bebas utk charge handphone dlm klas..hhaha..zahir ari tu da dpt trial spc,tp skang die pilih utk ngan jpa..bagus lar mcm tuh..ley g canada..beli ole2 yer..all de best..!

16) Razie
cakap!sape tak kenal razie..die femes dgn lawak selambernye..razie2..nape ko tak g masuk raja lawak tuh?..hehe..razi dpt scholar jpa,tp ntah kat mane ntah die buat prep..ingat lagi,ade satu hari tu,razie takde,mmg kelas ternyata sunyi..razie la penyeri kelas(jgn prasan t'lebih)..aku sgt rindu utk gelak terbahak-bahak dlm klas..jgn buat lawak waktu cehck patient nnt plak yer..!

17) Arsyad Izzat
entah mengape,aku masih ingat lagi waktu graduation day..sumer budak pompuan sibuk2 nak amik gambar ngan dier..hahha.termasukla aku..mungkin sbb arsyad sporting kot(yg len tak sporting,takut makwe tahu)..hahah..best tol dpt pow arsyad..arsyad pun tak berkire sgt..nnt blanje la lg..moge ko sukses di uia nilai tuh..

18) Kamal
kamal2..kamal di um skang..kamal di cam blur2 sket..tp tak seblur rho la..ingat lagi waktu taon 2007,aku jd vice pres,die jadi pres,cam bangeng jer kitorang..tapi tak kesah la sumer tuh..kamal ni siyes jgak..ade satu ari waktu kitorang bersihkan tingkap klas,ade konflik antare budak pompuan ngan laki,pastu tetibe je die bersuare tinggi..trus senyap..hehee..

19) Saiful Adli
haha..epul..aku pun tak tahu..farouq suke skandalkan aku ngan beliau..kat kelas dulu pun ade,tp sbb au juz buat bodo,gosip tersebut sejuk2 je(means cam tak hangat la)..epul kat um gak bersame kamal..hee..aku jadi malu sndiri bile teringat aku n anis g lawat die kat ospital last year..aku cam takut2 je tgk die..hahah..jgnmarah yer..hahah..

20) Rizal
merupakan muke pres..org mesti akan pilih die as pres..aku percaye,die mempunyai kredibiliti sbg pemimpin yg tinggi,,sbb tu sumer pakat pilih die..dan die sgt komited terhadap jawatan dier..salute!
haha..sgt tinggi..mungkin kerna ketinggian tersebut die asyik jd prea..tak kesah la..all de best..ko kat maner ha?..

21) Haziq Faiz
sengal..haha..aku n beberape girl yg len menyifatkan haziq spt menjengkelkan dgn gaye poyo die..hahah..ua jgn mara!hehe..beliau anak kesayangan cikgu nasri..tak suke coklat..nayampah tol bile cikgu nasri asyik memuji2 haziq..haha..nampak cam blaja men2,tapi akademiknye mantap..die kat utp bersame ua..eh eh,ua?..ahhaa..

22) Salam
ramai yg mengadmire sore salam ketika membace quran mahupun nyanyi nasyid..tapi aku tak kesah..sbb aku dengar sore die nyanyi bese je..adekah kerna die ade aura?..ntah!die di matrix labuan kalo tak silap..jauh tu..seingat aku,aku tak penah langsung sembang ngan die,,argh,dulik per..all de best kat sane!

23) Fitri
the only budak n9 kat klas..di kalangan budak pompuan,die terkenal ngan cakap terang..pasal budak ppuan pakai inilah,itulah..aku pun cam geram gak..haha..biro sukan..erm,aku ase die dpt jpa ke mara ke ape..aku pun tak ingat da..papepun,gudluck in ape2 yg ko buat..aku nnt pindah klawang..so,nnt nk g jln raye(bukan jalanraya) kat umah ko..hahah

24) Azri Afif
azri..erm,tak de bende yg aku nak kate..macam nerd,tapi sbenanye tak nerd pun..ape yg aku perhatikan,waktu main,die main betul2..tapi waktu studi,studi betul2..dgr citer masuk utp..so,dapat la bertemu ngan si haziq tuh lagi..

25) Naim
sengal.pelik.sengal..haha..naim ni gaye ni cam lawak sikit..aku pun tahu camtu2 je lar..agak kelam kabut..agak?mmg kelas kabut punn..hahah..naim kat maner ha?..sape2 tau,tlg bagitahu..hehe

26) Hafizzuddin
ye itu hafiz..kite boleh kategrikan die dlm budak baik2..hehe.ye ker?..dgn imej songkok nye,nampak cam bdak alim..lagipun die from skola agame dulu..jase hafiz pada kelas pun bnyk..waktu musim nk dekat spm,die jadi ketua utk bace yassin dlm klas..berkat bacaan yassin kite sumer,kite berjaya dlm spm..

itulah 26 org klasmate aku yg disyangi dan dirindui..
sesungguhnye,
aku sgant rindu utk bertmemu dgn korang

jom la buat reunion!
nnt ajak aku..
5.12.2018

waktu tu,
aku bayangkan da ade anak,
da kawen..

aku?..
ntah..
aku nak membina kareer dulu(hahah..poyo..!)..
okeyh..

sekian saje,
contact2 ngan aku..

p/s-sape tahu facebook budak lain,bagitahu aku..

4 comments:

nur nina said...

entah2 ain, b4 housemen, dah kawen dahhhh.. hahahaha..

mInYe said...

Sin!!! aku rindu sama kamu!! aku x sabar nak jumpe ko balik!!! jumpe member yg len2!! nanti reunion balik time 5.12.2018 kite jumpe balik!!!

Daniera said...

wah bestnyer citer kt mrsm tepen. dulu mule2 akak tercampak kt sni gak, tp sebb chenderoh bru bukak, kena p sana.. bestnyer la zaman skolah. welcome to new world ain :)

que said...

fuh
tabik ah dak mrsm taiping
mrsmkt pun tabik gak
;P