Thursday, April 16, 2009

lesen L+banjir+interview

assalamualaikum!!!!!!!!!!!!!!!!

apa kabar sumer..aku sihat je..alhamdulillah..imuniti kuat la katakan....heheh..dah lame tak posting..last week aku just melawat blog aku yang buruk ni kat cc je..malas nak mengepost sebab waktu tu busy nak jwab soklan psikologi mara tuh..huh!banyak betul soklan die..nak muntah rasenye..bile dah abes jawab tu,aku rase cam pening2 kepala aku sebab membaca soklan tu la..hoho..

okey..citer pertama aku yang aku nak cter is about my lesen L..heheh..aku pass twa test undang2..hahha..itu pun nak kecoh..dapat 44 je..ok la tu kan??heehe..pastu esok tu g amali die..dah la aku dtg lambat kelas amali,pastu penceramah tu kenakan aku plak..hish!geram betul aku..cikgu memandu aku punyer pasal lah nii..grrr..nasib baik la all de way dalam kete nak g institut memandu punye tempat tu ade brader ensem duk kat sit depan keta..hakhak..ape kess nie??hehhe..muke da ensem tapi merokok plakk,ni aku tak suke nie..huhu..lupekan la citer aku tadi..yang penting aku punye lesen L dah siap..pastu cikgu aku sibuk la call aku..so,insyaAllah aku start blaja keta ari selasa minggu depan..wow!tak sabar aku nak lanyak keta tu kasi kemek..heheh..

okey..next cter pasal banjir..hish..tak sangka plak aku umah aku kat klawang,negeri sembilan tu bolah kena banjir..before ni memang ade banjir,tapi takde la sampai masuk umah..yang dis time punye,air naik sampai satu kaki setengah..hari tu 10/4..banjir bermula kira2 jam 9 malam..baru je syok-syok nak tonton cter embun mutiara yang ira syazira tu blakon..air banjir naik plak..first time rase banjir..dulu2 tengok tv je macam banjir kat kelantan..tapi hari tu,aku rase sendiri..korang nak tahu,memang best banjir!main air banjir..hakhak..sumer kelam kabut alihkan barang kat tempat tinggi..hahah..pastu kira jam 1 pagi,air surut balik..dah la esok tu ade kenduri doa selamat kakak aku yg pregnant tuh..nak taknak kena kemas and bersihkan jugak kan rumah tu..huh!bersihkan umah ni yangh paling tak best!dah la umah aku tu besar(hakhak..macam blagak plak..hikhik..)..nak bersihkan die..ya Allah!hanya Allah saje tahu penat nye macam mane..siyes!serik lah!

okey,cter last utk posting kali ni pasal interview mara aku..heheh..rase cam nak buat playback plak..hikhik..malas la plak nak cter panjang2..ngeh3..memule die suh kenalkan diri..pastu tanye nape nak jadi doktor,pastu nak specialist in ape..kenape nak specialist dlm area tu..adakah money important..nape nak blaja overc..nak blajar kat mane..nape nak mara..ape beza mara and jpa..huh!tu je kot..tak ingat dah..aku dah buat yang terbaik..so,arap2 la interviewer aku tu terbuka hati nak pilih aku..heheh..ade rezeki,ade la..pape pun,kepada sumer yg dah g interview,tahniah kat korang sbb dah berjaya menghadiri interbiu tu..bukan sumer dapat g..korang dah ade xperience dah..so,bleh share..rupenye,interview ni takde la seteruk and semenakutkan yang aku imagine..biase je la..hoho..

k..tu je cter aku..aku ingat nak tulis cerpen..idea dah ade,cumer tgh malas lagi ni..aku cube merajinkan diri aku ni..heheh.babai..
wslam..

2 comments:

hanisah said...

wah dah ada L ?
aq dah ada P :)
gd luck .

nadhirah said...

eh? dah pindah n9 ke?
kata tak lama lagi...
pasal intvw itu tahniah dah mjwb dgn jayanye..hehe..