Monday, November 14, 2011

Mimpi Kawen Sebenarnya Scary

Assalamualaikum.


Kawan perempuan aku kat cork kata, bila sebut pasal perkataan kawen, aku akan tetiba rasa berminat untuk berkata-kata mengenainya. Eh tolong, aku tak gatal okey. Cuma normal lah bagi aku untuk berminat pasal kawen, sebab kakak-kakak aku semua dah kawen kot. HARUSLAH.


Nak dijadikan cerita, malam tadi, mimpi aku sangat scary ohh. SANGAT. Bukan mimpi hantu ke raksasa ke. Tapi mimpi kawen.


baca dari bawah petikan twitter


Tapi mimpi ni eventho sangat scary bagi aku, but mimpi ni macam ada feeling kot. Feeling macam perkahwinan adalah benda yang sangat besarrrr and bukan boleh buat main-main. Feeling bahawa cerai itu bukan benda suka-suka. Feeling macam seorang isteri yang bergelar pelajar and terasa macam berat gila beban yang harus dipikul. Feeling macam macamana nak lah nak survive kawen dengan orang yang kau tak kenal and kau just accept je pinangan. Feeling macam perasaan serba salah sebab jadi second wife. And a lot more lahh.


Tipah kata, aku mimpi macam ni sebab asyik dengar lagu grenade bruno mars. Matluthfi lah letak lagu tu dalam video dia, tak pasal pasal aku terdengar dan teraddicted. Ahah.


Selain kesimpulan yang aku tulis kat twitter tu, kesimpulan lain ialah, err aku letak lah serangkap lirik, "sebelum diijabkabulkan,syariat tetap membataskan, PELAJARI ILMU RUMAH TANGGA, AGAR KITA LEBIH BERSEDIA MENUJU HARI YANG BAHGIA".


Okey people. Jom lah study. Sekian, take care and wassalam.

6 comments:

Saya Piya said...

ahhahahaahahaha.. HARUSLAH kan..

Ateey said...

yup kawen bukan bende kecik.
once u got married....tanggungjawab berganda2.

so...fikir dulu betul2.

it is just not about tradition..or cintan cintun.

haha XD

Norain Ishak said...

ummu, apa yg harus ummu?

atiqah, haha.cakap macam ada pengalaman je ohh kauu.

AreHadi82 said...

Kakakmu berkata:

Bila dah kawen, dah takde cintan cintun.... Nak dating2, sebab hari2 mengadap muka yg sama... Time tuh, hanyalah tanggungjawab yg besar...
Tetiba aku rasa rindu zaman bujang aku, leh kuar ngan kawan, outing sana sini...
Doe, miss those time so much...

k_im91 said...

OMG Ain! haha Im pon pnah mimpi kawen...and im x tau sapa husband Im 0.o... then..rasa cam "WADDEHELL AM I DOING! I WANT MY LIFE BACK" pastu bile Im bangun Im rasa SGT LEGA!!! sbb Im still R E M A J A !!! hahaaaa!!! phewh~ we're not ready.. atleast for me la.. haha ho yeah! btw ain~ ni ke ain yg sibuk msak im call tipah tu? Im x knal dooo ain yg mana~ ;p ... heeheee! mish u! >_< ^^ muah !!! haha

Norain Ishak said...

angah, itu dia kata kata mereka yg dah berumahtangga.

IM!!! kejam oh lupa kita.btw,betul la,bila sedar,rasa lega gila!