Tuesday, November 8, 2011

Main Musical Chair Di Lab Anatomy Dan Korban Di Sarin

Assalamualaikum.


Apa khabar iman? Cehceh. Erm dah selesai pun jawab anatomy spot exam. As usual, no komen. Haruslah komen bila dah dapat tahu score. Waktu tunggu turn group aku untuk jawab test, perghh tension gila. Sebab aku the last group for session 1. Kena tunggu lagi tiga group untuk jawab test dalam tempoh 20minit.


Macam semalam aku cerita, ada 20 stesen. Banyak cadaver. Radiograph ada dua station. Histo pun dua station rasanya. And embrio ada satu station. Nasib baik satu je, aku dah ah tak paham aa embriology. Gayanya macam main musical chair. After one minute in each station, kita kena move to station seterusnya. Kira macam rotate ah.


Cool. Sebab hati tenang. So otak pun masih conscious. Seriously aku rasa kalau cuak baba, mesti blank kot. Aku just jawab je, betul ke tak, aku berserah je lah. Papepun, haruslah thankful kat Allah dalam apa jua keadaan.


And dah selesai 20minit. Betul lah kata ex acad exco ppmc, 20minit tu sekejap je. And apa harus dilakukakn sekarang, redha dengan jawapan yang ditulis. Ermm esok pulak ada dua paper mcq. Physiology and biochemistry. Dah habis cover, tapi tak sure sejauh mana tahap kemeresapan ke dalam otak itu.


So, haruslah review notes dua dua subjek itu.


Oh just nak tunjuk gambar korban kat kampung aku yakni kampung sarin di negeri sembilan. Perhh rindu membuak buak tengok suasana ini.


Orite, always and always doakan kejayaan kita bersama. Sekian, wassalam.


Pic 1: thaqif, makcu rindu nak marah kau
Pic 2: haruslah dipotong daging dah diagihkan
Pic 3: menarik lembu

3 comments:

Amierah Nabillah said...

lawaklah bila ain pakai perkataan "haruslah" :P

tipah said...

kannn?? imagine gaya wawa dlm cte adnan sempit tu ditiru oleh ain! haha...=))

AreHadi82 said...

ko tau tak sapo yg somboleh lembu tuh? pak mentuo aku yg sombolihkan...