Friday, November 4, 2011

Entry Raya Kurban Utk Tahun Lepas

Assalamualaikum.


Aduhaiii seronoknya baca status kawan kat facebook pasal cuti raya kurban and nak balik kampungg. Seronokkknyaaaaa!!! Rasa macam baru je raya kurban. Sebab last year, kat ky ada budak yang tak balik, and celebrate raya kurban kat ky walaupun takde kambing yang dikurbankan di ky. Tapi aku raya kat rumah lah.


And tak terfikir pulak masa tu, raya kurban tahun seterusnya aku akan beraya di gabus ini. So, tak expect apa sangat lah. Cuma aku just expect aku nak touching masa pagi raya. Hahahaha.


Raya kurban tahun lepas, family besar belah mak aku buat kurban besar besaran gak lahh. Perhh best habisss. A day before kurban kurban tu, kena potong potong bawang semua, tapi aku berjaya escape. Hehe. Sebab aku balik dari ky lambat ke apa entah, tak ingat sangat ahh. Ke sebab nak exam, and suh mak aku cakap, aku kena study.


Esoknya masa kurban tu, sepupu sepapat semua ah turun nak pegang kambing. Chuup aku tak sure laa kambing, ke lembu, err aku ada masalah itu beza kan dua makhluk Allah ini. So bergotong royong ahh pegangg kambing/lembu. Aku tengok dari dalam pagar rumah atuk sambil snap gambar kambing/lembu itu disembelihkann.


Pastu sesi agih agih kan bahagian. Ni aku tak ambik port lah. Masuk rumah dengan cousin perempuan lan and tengok tvvv. Ahahah. Eh takde laa. Ada la tolong sikit. Sikit je lah. And pastu makannnn. Wallaweyh bestt gilaa makan ramai ramai. Rindu gila moments itu dowhh!


Kat sini pun boleh je makan ramai ramai. Tapi sebest mana pun family di cork ini, takkan sama sebest family kita sendiri. Kan?


Ohh aku dah booked ticket nak pi manchester on 28dis yakni lepas berpuisi di belfast. Hahah. Sangat risky di situ. Sebab you know winter kot. Boleh jadi flight delay and stranded lah kat airport. So, harap semua smooth laa. Kalau terstranded pun harap semuanya okey, ye tak piyahh.


Apa yang best kat manchester pun aku tak sure. Tapi yang penting old trafford ituu. Haha. Since habis taiping dah plan nak pi situ kot dengan normi and minye obes. Tapi maybe aku pi dengan piyah dulu kot.


Okey lah. Nak sambung tengok notess. Lagi sikit lagi sikitt untuk habiskan physio and biochem, then boleh fokus balik untuk anat and clinical practise.


Oh doakan la aku and kawan kawan saya di cork ni dipermudahkan oleh Allah menjawab exam and dapat keputusan cemerlangg. Ameen.


Ok ok. Bye. Waassalam.


Ps: imagine if i could hug my mak thru skype on pagi raya.




4 comments:

dila said...

oh ain ! sila tag aku kat pic old trafford tu ! *paksa*

Amie. said...

Old trafford :)

ainthanish mom said...

lembu la doe...mana ade kambing..good luck to all of you guys at co..cork..cork...(versi abglg k..)..

AreHadi82 said...

Oit, korban lembu la doe, mana ada kambing... Kan mak urusetia 'pencarian' lembu tuh... Ko dah lupa... semalam seharian menu daging ku masak...
Pagi: Makaroni Daging Korban
Tghari: Daging Korban Masak Kicap
Mlm: Daging Korban Patkapau....

Ko igt lagi tak Patkapau?
Yg aku suka makan kat ss17, PJ tuh...
Semalam teringin nak makan Patkapau, ku masak sendiri...
ABg Iwan kata "SEDAP BANGAT"....