Thursday, October 27, 2011

iPenyayang & TrueStoryOfParcel

Assalamualaikum.


Banyak benda ah nak cerita sebenarnya. Ehem ehem. Memula nak cerita ini entry pertama aku dengan iPenyayang. Aku in relationship dengan iPenyayang dah.


iPenyayang? Siapakah?


iPad aku yang baru sampai semalam tu. Aku bagi nama iPenyayang. Sebab aku tak tahu kenapa aku addicted dengan word itu sejak november 2010.


Refer entry ini kalau rasa nak refer.


http://dunianorain.blogspot.com/2010/11/fikiran-melayang-bakal-bapa-penyayang.html


Oh ya, aku tahu lately ni entry aku banyak yang double meaning. Parcel laa, serunding ketupat palas lahh. Apa lah. Merepek repek, dah memang tidak benar tapi the other meaning itu benar.


[kepada suami saya,haha,mintak maaf kalau saya pernah minat orang lain dulu sebelum awak,LOL,lots of love]
It was actually about confessing your admiration to the person you admire!!


Haha. Aku malas nak cerita panjang lebar. But kalau korang rujuk balik entry before before ni, mungkin lah korang faham. Tapi taknak rujuk pun takpe. Takkan maksud dalam exam korang ok.


And aku pulak motif aku jelas. Kalau tak cakap, takkan tahu. So kena bagitahu lah bila orang tak tahu. Consequences dia tu yang kena hadapi dengan tabah dah cekal. Sebab semua benda ada risks.


Risiko kepada emotion. Sama ada happy, down, sedih, gembira.


And aku rasa lega. Sebab aku dah buat benda yang aku cakap kat chaletmate aku,


" aku akan bagitahu kalau aku dapat fly "-februari 2011


And sepanjang masa kat ky, aku fikir pasal tu. Sekejap ya, sekejap tak. Pastu duk fikir nak karang ayat apa nak bagitahu pasal misi dan visi. Misi dan visi tuuuu.


Misi and visi tu perlu jelas so that penerima tahu apa yang kita mahu sebenarnya. Omg. Aku takde niat nak ajar korang tulis tulis surat surat layang ni. Duhhh.


And selepas melakukan perkara tersebut, aku rasa aku tak percaya buat benda tu. Berani gila. And tak boleh blah kawan rapat aku macam respon diorang, wow.


Dan aku dapat feedback yang kinda tergantung. So, aku tak tahu sama ada perlu happy atau down. Cuma aku banyak kali cakap kat diri sendiri, pasrah and redha. Orang kata, jodoh kena usaha, so part of usaha is by telling the truth and cuba jadi orang yang lebih baik hari ke hari supaya one day end up dengan orang yang baik jugaa.


Ahh madah betul lah ayat kan.


Cerita sampingan.


Aku puasa hari ni tau. Cehh tu pun nak bagitahu ke. Tapi, bila ada benda benda kecil yang err buat aku rasa happy, jadi energetic pula. Itulah kuasa emosi yang stable.


Okey lah. Apa benda lah aku cerita kat korang ni. Sekian, wassalam.

3 comments:

Ros Amanina Raziki said...

cantik gile scenery tu!!!:DD..

sh. said...

Keeping secrets is tiring. Trust me.

Ko buat keputusan yg bijak lagi berani. Apa keputusan dia belakang kira. Janji dah lepas yang terbuku.

Lucky girl, you. Heh.

Amanina said...

eh ain. bapa penyayang dah taw ke camne ni? aku cam lambat pick up sikit laaa. aiyooo. seriuss dah lama tak update kisah korang ni. hohoho