Thursday, September 8, 2011

Pack Barang Ala Kadar Jer Sis,,,

Assalamualaikum.

Update sikit pasal ayah. Pagi tadi dah buat endoscopy and then the doc cakap kat somewhere nearby stomach kot macam bengkak and macam nak pecah ke apa entah. Thenk doc dah inject bahagian tu dengan ubat apa entah untuk keraskan balik. So, still belum discaj lagi. But aku rasa, esok dah boleh discaj dah kot.


My love.


Next story pasal packing!

Kepada saudari nur latifah, berjayakah anda mengurangkan berat badan bagasi dari 28kg ke 25kg? Hehe. Check-in luggage aku tadi 24kg. Tinggal lagi 1kg untuk ikan bilis, selimut and kain batik. Tapi aku macam tak percaya je timbang kakak aku ni. Esok malam nak pi pinjam timbang mak ngah aku. Take note Cik Nurul sekiranya beliau membaca blog saya pada hari ini.

Kiranya ahad nanti, aku akan usung empat benda. Check-in luggage, hand luggage, beg sandang merah, and beg laptop. Oh lagi satu dengan x-ray film. Kena bawak sekali kat tangan ke apa haa?

And tadaaaaaaa 96.3% completed. By saturday, insyaAllah, semua settle lah kot. 




Nanti tak cukup pape, suh je lah sisters kurier kan ke sana. Ni aku bawak ala kadar jer ni. Dah ar, penat bros and sis.

Oh reminder untuk diri sendiri. Tadi agent call cakap by 8 pm 11 September dah kena ada dekat L16, kena check in sendiri, pastu bagitahu yang nak luggage direct ke cork. So, people, ada rezeki jumpa kat KLIA okey.


Sekian, wassalam.

5 comments:

Cik Nurul... said...

baek..sile la dtg timbang beg dirumah kami secepat yg bole...tp nak timbang pakai ape?timbang berat bdn ker?

haz|rah said...

ko ok lg agent suro dtg kol 8.. aku ni agent suro dtg kol 6 kot.. gilak

Norain Ishak said...

cik nurul, timbang apa yang ada?

hazirah, kitorang dgn agent tu 3 orang je.sebab tu la kot.

tipah said...

FYI, berat cek in da 30 kg!!!!!!!!!! =0

Norain Ishak said...

lol. camne tuh beb? papepun, if they dont mind berat hand luggage, kau ready laa dengan beg untuk hand luggage.