Wednesday, September 28, 2011

Ini Bukan Cinta Muka Buku, Ini Cinta Skype

Assalamualaikum.


[Currently listening to cintamukabuku by najwalatif]
[Oh mungkin korang boleh dengar lagu tu while reading this post, hehe]


Cinta skype.


Ainnur Amirah, makcu rindu.


Video panas. HAHA.


Petang tadi balik kelas Clinical Practice which yang aku rasa sangat best. Sebab ianya kelas dimana knowlege tu kita expresskan. So, takdelah pendam dalam kepala semata-mata je. Oh lepas kelas tu, aku skype dengan mak aku and ayah aku. Wahahahahahahah! Sangat happy lah broooo!


Ayah pun sporting je skype. Mak pun okey. Cuma mak nangis bila tengok aku kesat-kesat air mata. Haha. Tapi tak banjir kilat kat cork ya. Banjir cecah buku lali je. Aku sebenarnya rindu rumah aku kat Jelebu eventho aku tak suka sangat duk jelebu sebab takde tenet. HAHA. But, macam orang selalu cakap, benda bila dah takde, baru lah nak teringat kannnn. Huhu.


Rindu makan kat meja makan depan tv.
Conquer tv setiap hari and bila time aku membuta, barulah ayah dapat chance bukan channer kegemaran dia.
Tidur and mimpi best-best dekat katil aku yang menempatkan toto-toto kakak-kakak aku and bantal segala.
Basuh pinggan kat dapur sambil dengar ayam membebel kat belakang rumah.
Lepak dekat kerusi malas sambil berangan.
Mandi dengan gayung and cedok air yang sejukkk.


Banyak lagi lah nak cerita pasal rumah. But that is the TOP 6 things yang aku sangat rindu. Rindu. RINDU. RINDU.


So tak tahu bila nak skype dengan mak ayah lagi. Ayah and mak turun KL hari ni sebab esok ayah ada check up dekat PPUM. Ingat lagi, waktu before fly, tiga empat hari ulang alik pergi PPUM sebab ayah masuk ward teman mak. Rindu moment tu.


Tapi aku lagi rindu rumah. 


Oh Along aku kata ayat aku dalam blog ni best. HAHAHAHAHAHA. Best ke? LOL. Sangat kelakar lah kau ahfongg! Mesti kakak aku tu ternanti-nanti entry aku setiap pagi dia masuk office. =))


Okey lah. Baru lepas masak sup sayur salami telur. Entah apa entah rasa dia. Nasib ah siapa yang makan. Sekian, wassalam.

2 comments:

HasrulHassan [HH] said...

Erkk biar betul cinta skype ...

www.hasrulhassan.com

ainthanish mom said...

doe..bukan aku je tau..semlm asiah n ayuy pun ngaku deme pun pepagi bukak blog ko dulu sebelum memulakan hari mereka..kira blog ko ni jd bekpes kitorg arrr...

skrg ko windu msia...nanti da abih 5 thn ko windu cork pulak..trust me!

enjoy the moment u r there..it's only 4 5 years doe...pastu...selama2nye ko duk msia...