Sunday, September 18, 2011

Hari Ini Hari Ahad

Assalamualaikum.


Beli dekat pasaraya LIDL 15 euro. 



Hari yang lebih baik. Aku rasa kurang sayu-sayu. Mungkin sebab semalam masa skype dengan angah, aku memang dah meleleh gila-gila. HAHA. Ala lantak ah nak kata apa, aku memang suka nak nangis-nangis ni. Habislah power mata naik macamni.



Ingat balik misi datang sini. Nak grad first class honours. So, kena work hard and pray hard!!



Hari ni ada Quranic Circle. Topik pasal how to interact with Al-Quran. Kinda excited. Sebab memang kat ky jarang benor pergi usrah. And memang dah niat, dah sampai cork ni harapnya dapatlah jadi duta islam yang lebih baik, insyaAllah.



Antara tips nak interact with AQ adalah,

  1. Rasa yang AQ diturunkan untuk kita.
  2. Baca dengan hati yang berperasaan.
  3. Faham latar belakang ayat.
  4. Sedar siapa kita.


Dah lama tak bukak tafsir sejak ramadhan. Sebab busy. [ALASAN]. Pastu Quran yang baru beli bawak kat sini takde tafsir pulak. Duhhh. So, terpaksa lah carik maksud dalam internet.



Take note kakakda, kalau jumpa Quran with tafsir, beli and ship kan lah dekat aku. HEHE. Besar pahala ni, grab the chance! And postkan ke Apartment 21, UCC Castlewhite, Western Road, Cork, Ireland. [Alamat ini juga useful untuk mereka yang nak hantar hadiah kat aku ke, LOL]



Pastu, pergi makan-makan kat rumah Dr Mas Mahady. Tapi cam sengal je aku, pergi makan tapi tak jumpa tuan rumah. Duhhh. Tapi best lah makan-makan kan. So, for today tak masak lagi.



Ke rumah Raudhah.



 Inilah rumahnya.



 Jamuan raya Dr Mas Mahadi.



 Balik.



Kanak-kanak bermain badminton.



Beli groceries lagi.


So, nak letak gak lagi satu video.


video


Sekian, esok dah start kelas. Malam ni nak kena study sikit. Goodluck everyone. Wassalam.

5 comments:

Saya Piya said...

haha, kau mmg tangkap leleh je aku tengok.

Anonymous said...

doe..takde warna pink ker sweater tu..nak satu....

AreHadi82 said...

doe, aku pun nak satu... Pink ke maroonan... nnti ku post duit... ehehhe..

Amanina said...

rugby championship! wahaha

Norain Ishak said...

ummu, haha.cam tak kenal je aku kan.HAHA.

ahfong, size ko takde kot.

angah, iyelah.

hanis, haha.