Thursday, June 30, 2011

Jangan Berblog Pro-Bersih, Takut Nanti Kena Tahan Dengan Polis Dan Jangan Pakai Template Blog Warna Kuning.

Assalamualaikum.

Kalau orang tanya aku, benda apa yang paling aku alah?
Jawapan aku berita kat tv3.

Alah betul!
Kalau berita start cerita politik yang nak memenangkan barisan dan memburukkan pakatan,
memang sakit mata memandang,
dan telinga mendengar.


Pasal polis.
Polis busy lar ni kan tangkap orang baju kuning.
Takpelah, bagi depa training sikit untuk 9 Julai.

Bersih tetap bersih.
Kalau ada yang huruhara,
itu entah2 upahan orang2 tertentu.

Tak boleh cakap pasal bersih sangat,
nanti kena tahan!

5 comments:

jeje pelik said...

yeah...!!saye stuju sgt...:)

Hiz'da said...

barisan vs ngo . bkn pakatan..

Anonymous said...

then dont watch ! lol.

baca la harakah ke, whatsoever ! lol.

kalau huru hara tu, sebab BERSIH jugak lah ! sapa suruh buat BERSIH ?

MENYUSAHKAN ORANG AWAM !

orang kampung said...

tv3 is progovernment tv.. if you want to listen and watch any news that are pro to opposition, better to watch tv selangor then..haha...

Anonymous said...

let me ask first..
1. 888 billion ringgit dah disahkan oleh bank dunia duit haram dibwa kluar dr msia. ini duit rasuh menteri2 umno. bwa lari duit ngara
2. pembinaan loji pelupusan bhan radioaktif di pahang. piawaian bangunan, thap kselamatan adalah tdak menepati international ny standard. semua ni projek beb, projek yg mana duit komisen,rasuah masuk dlm poket.
3. kalau spr menipu mcm mana pkatan rkyat dpt 5 negeri dlu kan? thts the most lame excuse. kalau xd pnipuan msia da tukar krjaan pusat dah. bwah satu alamat rumah, boleh ada berbelas2 nama orang yg tak wujud dlm daftar pengundi. ramai pndatang asing dpt kad pengenalan, utk apa, utk undi bn masa pru.
4. u people yg skong bn akan kata xd smpai thp yg teruk sgt. tp cuba kalau the opposition ada wat mcm tu, da kecoh dah, pnipuan ttp penipuan.

utk bersih, apa tujuannya? utk pru yg bersih dr unsur penipuan.
krjaan bn skg tgh ktakutan yg dieorg akan kalah, atau blaku penggulingan krjaan, tlalu takut, kalau dieorg jatuh, semua keslahan, rasuah, pmbunuhan yg pernah dibuat ke atas rkyat yg tk bsalah mcm peristiwa memali (if u ever heard la psal memali),semua akan dbongkar balik. kalau betul bn nk btnding dgn adil, then the opposition ada hak utk ada tv, radio sendiri. demokrasi msia adalah antara yg pling worst dlm ranking dunia. sdgkn jual harakah n slalu polis rmpas.
psal bersih, pihak yg tak bsetuju i mean bn akn usaha sbaik mungkn utk halang bnda nie. dgn cara provokatif.cth kata bersih ni ada org yg nak hdupkn unsur komunis, supported by kristian, sembur cat pd kereta tulis bersih semua. these all adalah pmainan politik kotor, sabotaj. n i totallu believe during demo 9 july nnti akan ada kes yg melibtkn kcederaan, kerosakan hrta awam done by org yg nk sabotaj. dgn cara nie, bn akan dpt kata bersih menghuruharakan keadaan ngra. dn strusnya raih sokongn rkyat.
knapa akan huru hara? tugas polis yg sptutny adalah mengawal keadaan, semasa demo. kalau tkde org yg sabotaj,mgacau xd huru hara. huru hara yg kau sibuk ckp tu sbb org yg mgacau. tu yg perkasa siap kta nak berperang, snggup mati syahid, ibrahim ali tongek tu. hei, org bukn nk bperang, nk demo secara aman. pmohonan utk buat pkumpulan scara ramai2 utk bersih kt stadium ngara tmpt ttutup dtolak.
media stp hari menghamburkn fitnah.