Monday, April 4, 2011

"WEYH A-LEVEL SENANG GILA!"

Assalamualaikum.

Kata ustaz dalam program tanyalah ustaz kat tv 9 tu. Ayat ustaz tu, "sesuatu perkara itu kita anggap susah, sebabnya kita belum mahir dalam perkara itu,".

Ya, saya sokong! Just now, aku ada chat sekejap dengan budak taiping, Hanis, bapak jeles gila aku diorang budak KTT dah habis trial exam diorang. And she said, rasa nak cepuk je orang yang kata A-level tu senang. Apa lagi Hanis, cepuk diri sendiri sekarang jugak!

Masa time upsr dulu, dapat 4A1B jeh. So, tahun-tahun selepas itu, bila dengar budak-budak dapat 5A, aku akan kata, ala, UPSR kacang botak kot. Memang lah senang nak dapat straight A. Tengok lah PMR camne. PMR lagi susah!

And then PMR lah aku. Dapat 8A. And macam biasa, bila budak-budak dapat 8A jugak dalam PMR, aku kata lagi, PMR senang gila bai! SPM lagi susah derrr!

Then, SPM. Serius. Memang susah gilaa lah before SPM tu. Lepas dah kuar result SPM, dapat 9A, rasa cam, fuhh, lega. But bila masuk A-level, and dengar budak-budak dapat straight A'sin SPM, aku nak cakap, nak habaq mai, nak kecoh sekampung, bahawa,

" SPM TU SENANG GILA! SENANG GILA OKEY!!"

and.....

" A-LEVEL SERIUS SUSAHHHH!!"

Fuhh. Aku cuma nak menanti masa, pada Ogos 2011, bila result A-level keluar, insyaAllah triple A*, aku kata bagitahu kat budak-budak buat A-level, "WEYH A-LEVEL SENANG GILA!" Macam kacang botol!

So, in order untuk aku cakap macam tu, kena usaha lah sekarang, kena mahir jawab soalan, baru boleh score kann? Masalahnya, aku tak mahir lagiiii!

Sekian, wassalam!

6 comments:

Muhammad Zaiasraf bin Zainurin said...

wah!!..a-level senang?..memula baca nampak macam..bajet gila..haha..
tpi i know what u mean sis :)
all the best next..;)

haz|rah said...

bwuahahhahahha..
lawak siot..
ak pown sbijik cm ko kot..
tp tang alevel 2 ak kte susah r..
hahahaha
cpt2 kte kne mahirkn dri nih!

Nur Areefah said...

kerja tu senang je!

Norain Ishak said...

zaiasraf, HAHA.tak lepas lagi a-level,sebab tu la rasa cam payahh jer..

hazirah, HAHA.ayuh maherkan diri jadi maher hazirah and maher ain.ok,lame!

nur, senangnyaaaaaa!

Amanina said...

hahaha terfamous aku kejap. :D

aku rasa kalau kita constant study dari awal dulu n kuat ingatan, maybe tak rasa susah macam sekarang. tapi, takkan setiap masa nak hadap buku kan. tak ramai yang nerd camtu sekali. hahaha

chaiyokk!! ni aku nak cakap, trial exam senang gilaaaaa! real exam lagi susah!. hahahaha. (kira aku faham entry ko la kan)

pergh, panjang gile aku komen. bye!

Norain Ishak said...

hanis,, fuhhh.weyh.apsal trial kita cam lebih kurangg.banyak gak la soklan paper ON 10 tu yang masuk for paper 4..fuhhh.