Monday, April 18, 2011

I Tahu You All Akan Berubah

Assalamualaikum.

Dalam banyak-banyak musim kelas, aku paling tak suka pergi kelas lepas exam. Sebabnya, hati rasa dedebar jer. Yang confident gila dia boleh jawab time exam tu lain laa kot. Kalau aku, err not so-so confident sebab preparation aku pun ala kadar jer.

Dah dapat dua paper, Maths and Biology. Untuk Maths, erm paper stats dah okey, tapi paper pure lah yang macam tak berapa okey. But aku rasa overall grade for Maths aku B. Strategi baca maths aku hasilnya dapat B, so aku percaya, insyaAllah, kalau aku sertakan dengan latihan bertubi-tubi, insyaAllah boleh dapat A for the real exam. Ameen. Berusaha!

Biology pulak. Atiqah, kau sibuk nak tahu markah AS aku kan? Overall grade aku for AS ialah A. Tapi still kena work hard for AS Biology jugak. For A2, overall grade B. So, overall grade AS plus A2 is B. Takpe Ain, kalau usaha lebih lagi, insyaAllah boleh dapat A. Ameen. Berusaha!

Sekarang boleh kata ada dua B. Kalau chemistry aku dapat grade selain A, memang confirm laa pergi jumpa Mr Azman, sebab at least kena dapat ABB. Fuhhh. Chemistry aku dapat A? Aku harap sangat. Tapi bila fikir balik cara aku jawab paper 4 and paper 5, rasa macam punah je harapan nak dapat overall A.

Laaa, kalau jumpa Mr Azman pun apa masalahnya? Bila lagi nak jumpa kan? Plus, nak dapatkan kata-kata inspirasi beliau. Kata-kata inspirasi beliau yang aku dengar awal tahun ni dekat Mara Scholars,

"...I tahu you all akan berubah..I percaya you all akan buat yang terbaik..."-Mr Azman

InsyaAllah, sekarang masa untuk terus berusaha dan terus tekun untuk mempersiapkan diri dengan A-level.

Just now aku call mak aku. Mak aku tanya, apasal tak dapat A, aku jawab, ye lah, mak doa tak cukup untuk Ain. Hehe. Doa parents tu kan penting. So, call call lah ibu bapa selalu. Plus lagi satu, doakan lah kejayaan kawan-kawan kita jugak, insyaAllah Allah makbulkan permintaan kita jugak.

Okey, selamat study! Sekian, wassalam.


Update 6.37pm : Weyh, Ashraf Muslim nak bertunang dahhh! And bakal tunang dia tu doktor. Haaa, ni bertambah kecewa ni. Down down gila ar!

4 comments:

Amanina said...

aku jarang dapat A internal exam hahaha.

Izyan Hanis said...

waaa.. asyraf muslim nak bertunang dgn doc..??


patah hati. keh.keh.keh

mInYe said...

haha..sengal.. nak gak ngan ahsraf muslim tuh.. aku doakan moge ko dpt A utk kimia.. sbb kimia kos aku~~ XD

Norain Ishak said...

hanis, tapi ko real exam,selalu je dapat semua A en.haha.

iezy,patah hati jugak.

minye, takde la nak ashraf muslim tu pun,cuma frust laa sket...ameen kimia A.