Friday, March 4, 2011

Pembenci Kebisingan, Aku Serius.

Assalamualaikum.

Aku update lagi. Who cares?

Pesanan aku, pesanan keramat dari aku untuk pelajar-pelajar yang tinggal di asrama.

Nama pun pelajar. Pelajar kerjanya belajar 24 jam. Tak kisah lah belajar apa pun. Asalkan belajar ilmu yang ada manfaat untuk masa hadapan.

So, please lah. Hormati rakan anda yang bergelar pelajar. Lebih-lebih lagi rakan anda yang jenis sangat komited terhadap tanggungjawabnya sebagai pelajar.

Kalau nak terjah tempat tinggal rakan anda di asrama, boleh. Tapi biar lah beradab. Jangan anggap tempat tinggal rakan pelajar anda macam rumah anda.

Kawan anda tu nak belajar, bukan nak dengar suara anda cakap entah apa-apa yang takde isi tuh. So, please, show some respect toward your friends yang tengah kiasu.

Aku tak pakai headphone. So, memang telinga aku tak sepekak orang yang selalu pakai headphone ke earphone. And telinga aku sangat peka terhadap sebarang jenis bunyi.

And aku harap telinga aku cuma mendengar benda-benda yang ada manfaat je, bukan gelak tawa kuat-kuat macam mak lampir or whatsoever.

Serius, aku benci kebisingan. Dan aku sangat susah untuk membenci kebisingan tanpa melibatkan perasaan benci kepada orang yang buat bising time orang tengah kusyuk belajar.

Akhir kata, kalau nak buat bising jugak, pergi buat bising dengan tempat rakan anda yang bising sama. Jangan di tempat rakan anda yang tengah nak aim dapat TOP IN THE WORLD.

Sekian, wassalam.

p/s- Cakap depan susah, cakap kat blog senang.

2 comments:

Anisah Zahorin said...

chaiyokk!!! jangan bagi orang bising penyebab akak tak dapat jadi the top in the world!! hahaha~~

serius org yg memekak time org nak belajar memg sangat menyampah..huu~

Norain Ishak said...

anisah, hahaha.tahu takpee.