Sunday, February 13, 2011

Stalk Diri Sendiri : Meja Kiasu



Assalamualaikum.

Aku rasa dah lama gila aku tak letak gambar dalam entry. Sebab tahu je lah tenet macam mana kan. So, hari ni aku nak letak. Cup, apsal aku sampai nak update blog dua kali hari ni? Jawapannya, maybe aku sedang mengalami satu jenis sindrom.

Antara tanda-tanda sindrom ini ialah,
  • konfius
  • susah nak bagi attention kepada sesuatu
  • penat and lembik
  • rasa sedih and sedikit hopeless
  • tak puas tidur

Oh ya, berkenaan gambar di atas, itu meja study aku dalam bilik aku dalam chalet aku. Perh, kemas kan? Aku baru kemas kot! Minggu ni meja aku macam hura-hara sikit especially dengan kertas latihan ielts bagai semua tu. Sekarang boleh simpan dan jual nanti.

Tu, nampak laptop tu, macam mana nak fokus. Kadang-kadang tu my fren tegur dalam skype. But actually, most of the time aku yang tegur la. Tett. Dalam laci plak, itu aku baru je susun elok-elok, kalau tak bersepah makanan berkhasiat aku. Ya, aku makan cereals kot, macam kanak-kanak! Awet muda lah katakan. Biskut pun biskut cereals!

Tu tu Quran dengan tafsir. Dalam kesibukan harian, jangan kita lupa selak kitab-kitab nie. Baca Quran tu jangan baca je, baca dengan tafsir sekali ya rakan-rakan. Ceh, tetiba rasa macam baru kena lantik jadi muscom plak.

Yang tampal-tampal kat dinding tu kata-kata semangat. Almaklumlah, nama pun student kan. Pelik lah kalau takde words of encouragements bertampal kat dinding. Pastu dengan planner sekali. Perh, sumpah tak sabar nak tunggu 10 Jun. Tamat a-level! Weewit! Hope tamat denga jayanya, ameen. :)

Yang lain tu buku-buku semua lah. And then mangkuk and mug untuk time-time lapar. Perh, botol air ada dua jer. LOL. Tak mampu nak beli air mineral, tadah air dekat tangki air kat bilik tv je. Jadi, aku agak kurang minum air. Sebab air tangki air yang dimasak tu tak sedap macam air bio-aura dekat rumah. Ceit.

Okey, itu jer lah aku rasa pictorial essay aku. Bak kata omputih a picture can describe a thousand words en. So, aku harap dengan meja yang kemas ni akan memupuk semangat study untuk upcoming trial exam bulan April ni and exam A-level bulan May selepas itu. Ameen.

Sekian, wassalam.

p/s-okey-okey, aku alih kan laptop tu dari tempat tu esok.

5 comments:

Amanina said...

atas meja aku takde buku pun. perghhh :D

FAUZAN SUHAIRI said...

ohhh. akak study kat kyuem ehh?

Norain Ishak said...

hanis, haha.MANTAP GILA KO.ABES TU LETAK KAT MANA?ADA TEMPAT LAIN EHH.

fauzan, yup yup.

Amanina said...

dalam rak buku yang tiga tingkat tu. meja kat sini tak seadvance meja ko. hahahahha. meja kat gambar atas ni ada ala2 pejabat la :D

Norain Ishak said...

hanis, haha.camtu ktt lagi advance ar ade rak tiga tingkat.kitorang rak dua tingkat je.senang letak atas meja,senang nak amek and senang boleh kemas sambil duduk.haha.