Friday, February 25, 2011

Lagi Satu Langkah ---> A-level Exams


Assalamualaikum.

Alhamdulillah. Lega betul hari. Semalam aku dah tentu arah dah sebab hari ni dah boleh check result ielts. Pagi tadi waktu breakfast pun, orang sembang-sembang, aku senyap je. Cuak punya pasal lah. Speechless sampai lah after kelas Chem habis pukul 9.30am. Aku balik chalet, and check result.

Debar-debar gila. Aku actually paling debar untuk speaking and writing ar. Writing task 2 tu, serius, aku rasa, eh aku ni menjawab soalan ke tak ni. And itu yang jadi nightmare aku tu. And speaking, untuk task yang kena bercakap 2 minit tu, aku rasa aku cakap sekejap je kot. Plus, time speaking, aku banyak putar alam soalan examiner yang cun tu.

So, check result. Overall 7. 6 for writing and speaking as expected. Listening 7. And reading 8.5. Listening and reading yang banyak cover band rendah writing and speaking tu. Yang paling penting, lepas requirement IUMC. Tinggal lagi satu benda je sekarang ni nak lepas IUMC, minimum kena dapat AAB. So, A-level, here i come! Ceh.


Exam IELTS dalam kenangan.


Oh ya, semalam aku dapat rejection letter dari Glasgow. Well well, mentang-mentang aku and Ummu dah dapat Ireland, kitorang macam seronok gila pulak dapat rejection letters.


Sesiapa nak bagi hadiah kat aku, boleh pos kat alamat atas tu.


And lepas ni, tak perlu belajar bahasa Inggeris. Haha. Bukan apa, dulu time SPM, ingat takde dah kena belajar-belajar bahasa ni. Tup-tup, kena ambik test ielts plak. Dah tu kena achieve certain band pulak.

So, lepas ni, aku akan gunakan bahasa ibunda dengan sesuka hatinya. And tak mahu speaking english dah. Haha. Bahasa ibunda pun Melayu, so are you expecting me to talk in English? No way. Aku guna bahasa inggeris dalam paper jawab soalan lah lepas ni.


Lagi satu halangan untuk bertemu dengan interviewer(kot hitam) aku yakni A-level.


Sekian, thanks ya Allah sebab sentiasa permudahkan urusan hambaMu yang hina ni. Wassalam.

6 comments:

mInYe said...

haha! congrats dowh! (skali lg aku menyatakan ke'congrat'san aku kat ko! i knew that u can do it! ( cei, ayt poyos~) all da best for a level yaw!

Amanina said...

weehh aku terpinga ahh banyak sangat bahasa pelik2 kat blog ko ni. pengaruh spanish kuat sangatt! hahahah

tahniahhhh!!! aku dah agak lama dahhh. ko lepas punyaa! chaiyok22! kita ada A2 je lagi! then, boleh fly! ameennnnnnnnn :D

sh. said...

'Haga su comentario.'

Cool gila. LOL xD

Tahniah weh. ;)

Norain Ishak said...

minye, gracias weyhh.."voy a hacer mi mejor"(i will do my best) dalam a-level..

hanis, ¿A quiĆ©n admiras..(who do you admire)

shairah, haha.saje.demam spanish laa.

ini blog amir said...

Wah.. terernya akak.. nk tanya, kalo x lepas cmne? kena reject terus ke? sob3 :'(

Norain Ishak said...

amir, kalau tak lepas, ermmm, tak tahu la macam mana.kena cari placement sendiri laa dekat ipta. but, insyaAllah lepas.