Saturday, February 26, 2011

Confession of Kiasuholic

Assalamualaikum.

Tengah hari tadi, kawan aku cakap pasal confession thingy. Ala, macam contohnya girl A express her feeling kat boy B. Kawan aku tanya, kalau aku suka someone, aku bagitahu tak orang tu?

Sudah tentu lah tidak. Takde maknanya lah nak bagitahu. Nak bagitahu pun buat apa? So that kalau kita dapat positive feedback, kita boleh confirm orang tu jadi hak kita je? Or supaya orang tu tak berkasih sayang dengan girl lain?

Aku cuma tak nampak points untuk confess pada seseorang. Ada tiga benda, malu, takde tujuan dan rejection.

Malu sebab let's say aku confess pada someone yang aku jumpa hari-hari. HARI-HARI. Mesti terserempak punya. Kalau someone tu tak bagi positive feedback, rejection lah maksud aku, mesti aku akan rasa macam tak seronoknya je and rasa macam nak kena mengelak je. Kan payah tu. Baik senyap.

And then, kalau dapat positive feedback pun kan, macam lah boleh terus kahwin. Belajar pun, ya Allah, lama lagi nak habis. Dalam tempoh belajar tu macam-macam benda boleh jadi. Kot-kot jumpa orang yang lebih baik lagi. Dah tu, makan sendiri pun mak bapak tanggung.

So, for now, pendam je lah perasaan tu. Kawan aku sibuk nak tahu siapa aku admire. Lol. Takde maknanya nak bagitahu kau. Tunggulah aku fly dulu. Masa tu baru aku cerita. Or maybe time dah fly, baru aku confess sebab dah tak jumpa. Ceh!

Apa-apa pun, bagi aku, kalau kau(gegirls) memang betul-betul gila/siuman suka someone, apa yang kau boleh buat is doa. Doa itu lagi berkat daripada kau flirt-flirt pakai seksi-seksi mekap tebal-tebal and gedik tak tentu hala semata-mata nak attract perhatian someone tu.

Doa lah, kalau orang tu baik untuk kita, dekatkan lah jodoh kita dengan someone tu.

Sekian, senangkan mak ayah yang korang susahkan dulu sebelum nak senangkan bakal suami anda. Wassalam.

p/s- wah wah, nama siapa lah yang malang aku selalu sebut dalam doa tuh..HAHA :P

3 comments:

Amanina said...

haha ainnnnnn. :D

emm aku rasa kan, masa dah fly pun takyah confess. huhuhu. sbb pemalu kot. and rasa cam 'apehal budak ni, confess kat laki pulak?'

hey, bile ko online ni. aku nak gtaw. haha

Norain Ishak said...

hanis,

haha.dah fly, berani sikit.sebab possibility nak jumpa tu sangat kecillll.HAHA.

Scientist_The said...

hahahahahahaha