Tuesday, November 2, 2010

Madah Tak Boleh Blah Betul


Salam. Dah november dah yer. Ceh, baru sekarang nak perasan. Boleh katakan dah setahun setengah aku addicted dengan dunia berblogging. Seronok berblogging, dapat share apa yang kita rasa nak merepek dengan orang lain. Itu pun kalau orang nak baca apa yang kita merepek lah. Kalau orang tak suka benda yang kita merapu, tekan close je lah en.


After all, aku berblogging bukan dengan harapan nak trafik banyak ke, follower banyak ke, it just the matter of sharing a piece of thoughts yang kita nak tulis, yang kita nak bebel. So, blog adalah tempat yang seronok untuk bebel. After tekan button 'publish post' tu, rasa lega otak aku. Ahah. Ayat tak boleh blah betul.



Layout kegemaran. Layout paling lama pernah digunakan.


Melalui berblogging, sedikit sebanyak menjadi ukuran kematangan minda. Ingat lagi, dulu, aku berblogging macam tulis sajak, bak kata tuan blog Ohmalaysia. Tu tak campur lagi dengan tulisan pink oren zaman tu. Macam kanak-kanak riang je. Bajet dah comel lah blog macam tu. Plus, waktu tu rasa nak letak macam-macam gadjet kat blog. Nak smart lah kekonon.


Dan hari ni, cara berblogging memang aku rasa agak berbeza. Gadget yang tak penting, remove sudah. Link-link blog orang pun aku dah tak letak sejak ada serangan malware. But, bagus jugak tak letak, so, people won't know blog siapa yang kita stalk en? Ahah. Dan pasal layout, layout putih pun cun apa. Maybe, aku akan kekalkan layout putih ni buat jangka masa panjang. Suci je en?


Kalau dulu, aku lebih mengexposekan profail diri macam aku ni budak kolej sekian-sekian, tajaan sekian-sekian, tapi sampai satu masa, aku rasa, erm, takyah lah letak. Biar je lah kalau orang nak tahu, dia cari sendiri. Wait, ada ke orang nak tahu aku belajar kat mana? Haha. Lagipun, biarlah nama Norain Ishak dan cita-citanya yang terpapar.


Another things, sekarang, aku juga dalam proses nak remove friend dekat FB. Dulu, mula-mula ada FB gayat jugaklah nak friends ramai-ramai, but sekarang aku rasa, buat apa friends sedangkan tak kenal pun. Except for budak-budak republic 1991, aku tak remove kalau aku betul-betul kenal. Selain itu, aku dalam proses untuk menstrictkan FB aku.



Nak privasi lah bajetnya. Ahah.


Entah. Tiba-tiba rasa nak jadi anonymous yang bernama. Haha. Means that, biar je lah orang kenal aku pada nama, pada sikap, pada pemikiran aku. Kalau dulu, bajet gambar comel, nak upload, nak jadi profile picta blogger, picta FB, YM, and blah blah. Papepun, aku tak mengkritik lar hangpa nak upload gambar hangpa kat mana-mana. Lagipun gambar hangpa kot. Cek peduli ape.


Akhir kata, sebenarnya aku takde benda pun nak cerita. Merepek je lebih. Dah lah esok ada test chem! Wohhooo. Btw, tak sabarnya nak balik rumah dekat tettttt. Ceh, asyik-asyik nak rahsia. Pigi daah. Oleh itu, jumpa saya di KL Sentral khamis ni ya! (Bajet macam ada orang nak stalk je) Sekian, salam.

5 comments:

Amanina said...

paling penting, kalau nak restricted gambar2, jangan letak tagged photos as public. huhu.

Ar. Pedophile said...

*kau x approve aku as friend lagi kan.? sampainya hatimu. -.-

**saya juga sama, menulis untuk kepuasan diri. bukan untuk trafic segala bagai. (:

***saya lebih suka jadi anon dari jadi popular. selesa begitu. (:

minYe said...

Ain, aku da balik umah! jom meronggeng~ :D

Norain Ishak said...

hanis, ye ye.belum tukar setting lagi..

faiz syahmi, larh.aku maybe dah ignore kau kot.hhaa.ok2.aku add ko.apa emailnya?

minye, ala, amek lah aku dekat n9 doe...

Ar. Pedophile said...

aku siap buat pengenalan diri lagi. >.<"

nurel.imann@gmail.com