Sunday, November 14, 2010

Berangan : Addinshah, Bonda & Ayahanda

Salam. Hari ini, aku terasa ingin berangan dalam blog aku. Sila tutup kalau kau orang yang tak suka. Aku taknak ada yang menjerit yeww, eeeiii, poyonya angan-angan kau, or whatsoever. Actually, aku benda yang aku nak tulis ni, dapat ilham waktu merapu meraban dengan Afwa dalam library pagi tadi.


Addin Shah : Hello, bonda.
Aku : Hello addin. Addin buat apa tuh?
Addin Shah : Addin tengah tunggu bonda lah. Bila bonda nak balik nie?
Aku : Ala, bonda hari ni ada banyak patients lah sayang. Terpaksa lah bonda balik lambat sikit.
Addin Shah : Asyik-asyik balik lambat. Addin nak merajuk lah.
Aku : Janganlah merajuk, nanti bonda pesan kat ayahanda suruh beli ayam goreng KFC untuk addin, okey?

Ayahanda, bonda, addinshah dan benz aliff.


Hahah. Aku tak tahu lah apa yang aku merepek ni. But, can u see my point? The terms used are bonda and ayahanda. Aku teringat cerita Laila Asyikin, kanak-kanak tu panggil ibu dia orang bonda. Erm, sedap jugak kan guna istilah bonda tu. Macam sweet je bunyinya. Jadi, tiba-tiba aku berangan seperti perkara di atas.


Ah, aku tak pasti bila apa yang aku berangankan itu akan jadi kenyataan. Macam lambat lagi je. Let's say addin dalam cerita di atas itu berumur 6tahun, so, if that angan-angan nak jadi realiti pun it takes about 14 years from now. Ya Allah, semoga dipanjangkan usia untuk mengecapi mimpi!


Erk, apa kes entah berangan ada anak nie. Sumpah sengal dan retarded. Aku rasa hari ni maybe otak aku mereng sikit. Entahlah. Tiba-tiba bajet ada ciri-ciri keibuan. Poodachit. Kakak aku suruh tukar lampin anak dia pun aku liat nak buat. Keibuan lah sangat.


Seperti yang aku cakap, aku memang agak mereng kuasa tiga sejak akhir-akhir ini. Sebab bila berangan, aku selalu berangan aku dah ada one happy family at home. Ada addin, ada benz, dan ayahanda mereka. Ouch ouch, serius retarded!


Okey, before ke-retarded-an ini merebak, baik aku stop kat sini. Semoga kau orang akan membina sebuah keluarga bahagia suatu hari. Ameen. Sekian, salam.

10 comments:

Ummu Safiyah said...

hahahaha. poyoz.. haha.. novel tu, aku de baca..

Mknace said...

:) :) :)

Ar. Pedophile said...

approved. :)

Norain Ishak said...

ummu, baru tahu aku poyoz setelah setahun kite bersama dan beramah mesra?

mknace, :)

faiz syahmi, apa yang approved?pending.

n i k l i s a said...

HAHA. xlama dah ain.

Norain Ishak said...

niklisa, 14years babe.itu adalah sangat lama.

Ar. Pedophile said...

kegilaan angan-angan kau untuk mempunyai rumahtangga yang bahagia.,
disahkan. :)

Norain Ishak said...

faiz syahmi, haha.ameen.

Muhammad Burn said...

ok la tu... xslh ada impian yg baik...

Norain Ishak said...

muhammad burn, minta2 Allah kabulkan.