Friday, November 19, 2010

Benda-benda Untuk Dihadam


Salam. Di IT Lab ky sekarang. kelihatan aku begitu desperate untuk update blog dekat sini juga. Huahua. Seronok dapat cuti extra semalam. Seronoknya lagi sebab dapat balik rumah untuk Raya Korban tahun ni. Tahun depan, insyaAllah kalau dah fly, tak merasa lah nak tengok lembu kena sembelih.


Tinggal satu minggu je budak ky akan bertapa kat ky ni. Semua orang excited. Kecuali atiqah anak asmadi. Dia sibuk kata biarlah cuti lambat lagi. Sebab bila dah cuti, dengan automatiknya masa akan pantas berlalu. Bila aku fikir balik, memang betul! Dan aku pun takut cuti yang bakal menjelma tak lama lagi! And and, exam A-level pun bakal menjelma dengan cepat jua!


Macam-macam benda nak kena buat. Bangsawan, aku tunggu arahan je lah kalau nak edit skrip tu. Interview, aku tak study dan tak prepare pun lagi pasal interview. Pastu dengan IELTS tahun depan. Aku risau gila kat writing aku. Pastu silabus AS for bio and chem kena revise. Almaklumlah, budak re-sit.


So, setelah dihitung dengan jari tangan dan jari kaki, inilah benda-benda yang kena hadap cuti nanti sehinggalah A-level exam pada 9 May 2011, insyaAllah :

  1. revise Chemistry As-level and A2-level yang dah belajar
  2. revise Biology As-level and A2-level yang dah belajar juga
  3. complete past papers 1-5 for Chemistry and Biology
  4. complete past papers 3&7 for Mathematics
  5. IELTS intensive
  6. Interview preparation

Come on, enam benda je kot. Ye lah, tulis memang senang. Nak buatnya, punya lah payah. Dekat rumah tu, dah lah banyak gangguan. So, memang before balik ni kena kuatkan semangat, ain, cuti kali ini antara hidup atau mati je. Kalau kau tak guna betul-betul, you will regret for your whole life!


So, pada mereka yang nak exam jugak, marilah kita menggunakan masa sebaiknya. Ingat, tugas pelajar adalah belajar! Sekian, salam.

8 comments:

Amanina said...

"complete past papers 1-5 for Chemistry and Biology"

fuhhh. nak habiskan p4 pun dah satu benda yang menyeksakan. apa2 pun, chaiyokK ainnnn!!!

budak kolej aku habis resit esok :)

Ar. Pedophile said...

ko amek teater bangsawan.?
wah.! :O

ala relaks sudeyh
habes kuat failed je pon.
ngeh2. :D

nadya nordin said...

weh weh weh wehw weh
weh
weh


GOOOOOODDDDLLLLLLLUUUUUUUCCCCCCKKKKK!

Norain Ishak said...

hanis, aku ade tugas penting untuk kau.every weekend, text aku and bagi words of encouragement.hahah!

faiz syahmi, lol.kalau failed, tak fly aku doe.

nadya, terima kasih cik nadyaaaaaaaaa!

Ar. Pedophile said...

kalau fly., gi mana je.?

Norain Ishak said...

faiz syahmi, ah, sahadap u.haha.

Ar. Pedophile said...

lalalalala~

Amanina said...

every weekend? hahaha aku nak pegang phone pun aku malas. camne nye