Sunday, October 24, 2010

Benz Hilang Buku

Salam. Hari ni mood aku macam suram jer. Tak tahu lah kenapa. Actually aku tahu kenapa. Haha. Nak tulis 'haha' tu pun rasa macam tak ikhlas. Baiklah, aku nak cerita yang diceritakan oleh kawan aku. Kesian dengar cerita dia.


Nama kawan aku tu, Benz Aliff. Aku panggil dia, Benz je. Benz ni suka baca buku masakan. Oh ya, Benz tinggal di Kelantan. Disebabkan dia tak suka masakan kelantan sangat, Benz memilih untuk masak sendiri. Lagipun dia tinggal menyewa kat sana.


Disebabkan Benz taknak orang gelak if orang tahu dia suka memasak, Benz curi-curi baca buku masakan dekat library. Everyweek dia pergi untuk cari resepi baru. Boleh je nak pinjam, tapi benz takut dia kantoi dengan housemates dia lah.


Kiranya kawan aku si Benz ni, memang terror lah memasak. Sedap tak sedap, aku tak tahu lah. Sebab tak pernah rasa pun masakan dia. Jumaat hari tu, Benz text aku, haa, baru lah dia khabarkan kisah dia. Dia kata ;


Weyh, buku favourite aku tu dah takde doh. Aku tak tahu lah sama ada orang lain pinjam ke, hilang ke. Tension gila aku cari dalam library tadi. Dah lah buku tu favourite aku. Resipi dia semua gempak-gempak. Macam mana nak buat ni weyh? Menyesal aku tak pinjam.


Aku pun balas ;


Kesian kat ko Benz. Nak buat macam mana Benz, ada rezeki, kau dapat jumpa buku masakan favourite kau tuh. Doa banyak-banyak ye Benz. Jangan sedih-sedih ya Benz, nanti tak macho. Kata kuat.


So, itulah cerita tentang Benz. Untuk cheer up kan hati Benz, aku upload gambar anak buah aku, Firas Ammar yang comel ni. Harap-harap Benz, gambar-gambar ni boleh buat kau tersenyum. Sikit pun jadi lah.


Oh he's so cute..!


Jangan sedih-sedih yer pakcik Benz.


Kenapa tengok macam tu?Tahu lah saya hensem en.


Senyumlah!


Alright, itu jer. Nanti dah jumpa buku tu, bagitahu aku yer Benz. Teringin nak tahu macam mana buku kau tuh. Itu jer. Salam.

6 comments:

minYe said...

bersabar n berdoa aje yg kite mmpu~

Norain Ishak said...

minye,jangan putus asa berdoa.

Ar. Pedophile said...

benz aliff.?
bukan nama.........tunas&aA+bB.?

Norain Ishak said...

faiz syahmi, haha.ye ye.ini cerita rekaan semata.haha.

l0veyd0veyd00 said...

besar nanti mesti ensem..

Norain Ishak said...

lovey, oh.itu pasti.haha.