Saturday, August 7, 2010

Aku Taknak Cheers


Sel-fish-ness.


Salam. Hari ni ada Cheers Competition anjuran Alumni ky kot. Malam tadi practise sikit, juniors practise banyak. Bagus. Sebab seniors anda especially aku, taknak join. Jangan ada yang nak paksa-paksa aku pergi. Kang ada hujah yang aku bagi balik kang.


Kenapa taknak join? Aku malas. Aku malas nak terkinja-kinja atas pentas macam budak-budak. Zaman aku terkinja-kinja dah berakhir. Lain lah zaman juniors, takut dengan seniors. Sekarang ni nak takut dengan siapa pulak kan. Takkan dengan Fez and Sophie. HAHA.


Nanti tak ramai orang cheers, so kalah nanti? LOL. Aku tak pernah kisah House Diamond menang ke kalah ke sejak malam dikir barat and tradisional tu. Bagi aku, semangat Housism ni tak ke mana pun. Menang setakat hamper RM30, peduli apa aku. Kalah pun kalah lah.


Actually, kalau dalam house ni, banyak benda yang tak puas hati. Kalau ada event, budak barat takde pun, tak pe. Tapi kalau budak timur takde, kena pergi panggil lah, apa lah. So, aku pun nak jadi macam budak barat jugaklah. Aku pun nak kiasu macam budak barat gak.


Kalau muscomers tak join, aku consider lah. Sebab nanti apa orang kata budak muscom tergedik-gedik cheers kan. Walaupun aku bukan muscom dan tak sebaik dan sesopan budak muscom, aku pun taknak join gak cheers2 ni.


Paling penting, we ourself have the right to say I don't want to do this, because it's not appropriate for Muslimah. Kalau orang nak persoalkan, lantak dia lah. HAHA. Tetiba aku terpikir kalau Luqman Muscom jadi housecap, mesti dia tak suruh budak perempuan involve!


Lagi satu hal, satu pantang aku bila ada orang suka mengarah. Ini satu kepantangan aku ya. Kalau dia Pengarah Hospital di hospital tempat aku akan kerja one day ( InsyaAllah), takpe lah jugak nak arah-arah orang. Ini bajet macam kami kuli batak dia ke. Benci lah macam tuh! Tolong lah berjiwa rakyat sikit.


Dah-dah, malas aku nak cerita pasal tak puas hati ni. Buat sakit minda je. Lebih baik aku tidur. Pastu nak siapkan PS. Salam.

6 comments:

zulikhwan said...

walaupun kita jrang tegur, but i lyke your post nie,...

so i hav to congratulate u :-)

gud conscience do u hav!

Ummu safiyah said...

HAHA.btol itu ain.. aku dgn pika xdtg dicari. dicall. cuba bdk2 barat n budak2 timur yg tk brapa nk join budk timur, xda kena pnggil pn klu xdtg..dieorg xdtg xda org nk kisah

jiran ko said...

kate nk kool..ape ni..chill la beb!

norain ishak said...

zuli, thanks.aku sekdara luahkan ape yg aku rase je.

ummu, tahu takpe.

jiran aku, LOL.aku kool dalam hal2 study aku je.dalam hal2 diamond, susah ar pasal ade yang buat aku angin.

Afiqah Azlee said...

Haa sgt pedas post ni, tp betul je ape kau ckp. Aku sgt setuju. Aku tak kisah nak join kalau cara org tu ajak aku baik2. Ni tak, memang anggap mcm kuli je -.-" aku dgn saara mmg kuli kot?

Afiqah Azlee said...

Haa sgt pedas post ni, tp betul je ape kau ckp. Aku sgt setuju. Aku tak kisah nak join kalau cara org tu ajak aku baik2. Ni tak, memang anggap mcm kuli je -.-" aku dgn saara mmg kuli kot?