Sunday, May 9, 2010

aku pun nak poyo dengan POCOYO..!

salam..petang yang sejuk..dah penat mengira...pastu pergi membaca bio..penat lagi..bukak laptop..terus nampak mesej zoul kat shoutbox..pocoyo? apa benda lak nie? haha.. ini medium untuk mempoyokan diri kot..

so, untuk mengurangkan sedikit tekanan sebab exam is just around the corner, aku pegi la kat website POCOYO tuh..so, aku tak reti sangat nak mempoyokan diri.. jadi ini je lah hasil tangan aku.. lagipun tak banyak choice ar..

apa pandang-pandang?nak kena lempang?

meh aku bagi description jap..ini aku..haha..aku di alam poyo..tapi takde gambar tudung lah dalam pocoyo tuh..so, terpakse letak gambar freehair..haha!tapi lagi, jangan percaya gambar tu seratus peratus..gambar tu tak langsung reflect diri aku yang sebenar..cuma kalau kita perhatikan betul gambar tuh, rambut girl tuh menunjukkan girl tu skema..bak kata paknon ngan maknon, budak nerd..tapi cuba tengok mulut dia..kerek bukan? jadi aku nak cakap, dalam ke-skema-an, ada jugak ke-kerek-an.. so, jangan cuba-cuba nak memperbodohkan aku okey kawan-kawan sekalian..


next.. nak tunjuk gambar bakal suami tak jadi.. siapa lagi, si zain tu lah.. dia dah kahwin dengan aleeya.. frust giler aku..tapi, aku sabar je lah.. sebab aku dalam proses nak kenal dengan encik firdaus pulak..tapi, papepun, biarlah aku letak gambar zain sebagai tanda kenang-kenangan..


sampai hati kau zain..


oh lupa pulak..aku nak bagi penghargaan kat silent reader aku..eh, ada silent reader kah? erm..takpe lah..aku nak letak jugak.. actually bukan tuk silent reader tapi lebih spesifik kat paknon/maknon aku kat ky tuh..

paknon ke maknon nie..?


aku pun tak pasti dengan sebenarnya jantina paknon ngan maknon.. sebab tu gambar tu nampak konpius..tak tahu jantina apa...kata kawan aku, khunsa kot..!entahlah.. comel jugak gambar paknon atau maknon ni..siap pakai safety goggle lagi.. kalo dia maknon, perghh mesti cute..se-cute rambut dan mulutnya..kalo dia paknon, ermmmmmmm..


jadi, sapa yang rasa nak poyo dengan POCOYO, sila-silakan.. nanti bagitahu lah aku ok..sekian, aku nak kena sambung mengadap buku bio nie..salam..!

5 comments:

Amanina said...

haha. smart pocoyo kau ain!

pak anon punya pun pergh!

zOuL_iMMe said...

hehe..ko punya pocoyo memang betul2 melambangkan student cemerlang lah..

norain ishak said...

@hanis amanina- paknon/maknon punya memang terbaik dari ladang.bagi penghargaanlah katakan.hhaha.

@zoul-haha.budak nerd yg rajin study dan rajin berblogging.haha.

cik bunbun said...

hahaha. pocoyo sis ain nerd. hahahaXD
oh jgn marah lalalalala;P

gud luck exam weee:D

norain ishak said...

@cik bunbun-haha.jangan ar jeles.haha.takde maknenye nak marah bunbun..bukan leh dapat duit pun.haha!