Thursday, June 4, 2009

mengimbau zaman lampau

salam sumer..
korang sihat??..
harap korang sihat2 selalu yer..
aku baru je nak elok dari ulser+selsema..
alhamdulillah..

okies..
berbalik pada topik yang aku bagi tajuk nie..
mengimbau zaman lampau..
korang rase pasal ape yer?..

huhu..
saje je letak tajuk yang poyo2..
sebab aku kan poyo..
hakhak..

actually..
dalam post kali ni..
aku nak citer pasal zaman kecik2 aku..
i means mase zaman kanak2 lar..

hari ni..
aku open thread kat group 1991 frenster..
tajuk die "masa korang kecik..!"
so,aku tetibe rase nak mengepost pasal zaman aku kecik..

sesungguhnye..
zaman kecik2 la yang best..
siyes..
best ..

antara rakan2 sepermainan waktu aku kecik ialah..
hidayah..
natasha..
jijah..
liyana..
ini antara yang aku rapat lar..
banyak lagi sebenarnya..

hmm..
ingat lagi..
taman permainan and padangnye depan umah aku jer..
ade permainan..
ade bangku..
ade gelanggang..
ade rumput..
ngeh3..

kalo sekolah pagi la yg best..!
sebab ape?..
ye la,kalo sekolah petang,
bile mase nak lepak2..

aku slalu lepak2 ngan kenkawan
waktu petang ar..
aku tak g skola agama..
so,aku tunggu ar dorang balik skola agama..

kira2 jam 5.30 petang..
aku pun mengorak langkah ke taman..
geng3 sumer da ready..
ahahaha..

biase la budak2..
petang2 mesti ar main2 kan..
ape yg kitorang main?

ikut musim p'mainan kitorang..
ade musim tu..
asyik main kejar2 je lar..
sampai jadi kurus aku..
walopun aku mmg sedia kurus..
kahkha..

bile da abes musim kejar2..
ade musim main galah panjang plak..
galah panjang yg best nie..
weewit..
ahahah..
aku among pemain yg terror2 ar..
pastu buli bebudak kecik yg jaga..
kehkeh..
adik2..
jgn marah yer..
hikhik..

pastu..
kalo ade makcik jual layang2..
sumer beli layang2..
main layang2 pulak..
takde angin pun..
main layang2..
hhe..
biasa ar sengal..
adeyh..

pastu bile da boring..
men badminton plak..
aku slalu men nagn dayah ar..
kitorang umah sebelah2 je..
due2 mantop..!
hahah..pastu suh kawan yg tak terer catat markah..
ehhehe..
kejam dowh..

slain itu..
kanak2 slalu dikaitkan dgn basikal..
aku pun men basikal gak..
petang2..
g la merempit keliling kawasan perumahan..
hahha..
takde la merempit pun..
jln2 makan angin jerk..

bukan itu jer..
kitorang pun men batu sreemban..
huhu..
aku pun da ingat2 lupe gamne batu sremban nie..
da lame tak men..
nak men lagi..!

sekian..
panajng berjelar aku citer..
aku sememamngnye amat merindukan zaman itu..
meslkipun aku tak berpeluang kembalik ke zaman itu..

aku ingat nak g jumpe doraemon ar..
nak pinjam mesin masa..
heheh..

salam sumer..
t8 care..

~~ingat lagi duduk kat kat tangga sambil cerita pasal budak2 yg aku usha~~

3 comments:

F a r i z z a i d I said...

saye baik,
haha.

mmg bestla zmn dlu
kawan ngan sume org.
tp ble dah besar

yg ini trend ini,
yg itu trend itu,

so mcm dah x knal
sesme sendiri

missed the moment in primary school

ImaZahra said...

zaman kanak kanak mmg best!;)

iEda =) said...

kte suke sume
=)
kanak2 : ceria
primary : happy
secondary : masam2 manis
college : real life

hee~