Monday, May 18, 2009

hari yang mengenyangkan

salam sumer..
hmmm..
hari ni memang aku rase kenyang giler2..
ntahla..
mungkin aku makan banyak sangat kot hari ni..

mmm..
kan ayah aku kat hospital..
so,seawal jam 7.30 pagi..
kakka aku pun hantar la kat ruang turunkan penumpang kat ppum..
and then aku singgah kedai shidah kat bawah tu..
sebab nak beli paper dgn majalah dara.com..

pastu naik la kat ward 7u..
hmmm..
tak ramai sangat orang..
alhamdulilah..
ayah aku bertambah baek..

kira2 jam 9.30 pagi..
aku n mak aku pun turun la kat tingkat 1 nak g foodcourt..
aku amik pinggan..
pastu usha la ape yang nmpak sedap..
aku amik nasi goreng separuh pinggan..
lagi separuh pinggan aku letak bihun goreng..
nak tibai due2..

burpppp!!..
alhamdulilah..
kenyang..
pastu naik la kat ward balik..
adoi..
mati kutu betul duk kat hospital..
mujur la ade majalah dara.com yang baru aku beli..
and utk pengetahuan korang,
aku dah khatam dah majalah tuh..
itu menunjukkan aku bosan tahap gajah kat ospital..

oleh itu..
utk mengurangkan kebosanan..
aku selitkan dgn aktiviti makan2..

mmm..
makan tengah hari ayah aku pun sampai..
ade nasi bubur..
ade AYAm BLAck PApeR..
pastu sayur kObis..
mmm..
yummmy..

ayah aku kan die takleh makan benda2 ade black paper ni..
ape lagi..
ayah aku suh la aku makan ayam tu..
tahu tak..
ayam tu dah la due ketul..
bahagian dada..
mm..
sedap giler lah..
bestnye jadi org saket..
due2 ketul tu aku makan..
kenyang lagi..

pastu..
selepas selesai aktiviti makan2..
aku pun sambung baca dara.com dan habiskan nye..
eh
dah kul 3..
lunch blom lagi..
pastu turun lagi kat food court..
lunch plak..
makan nasi kosong ngan terung ngan ayam..
ayam lagi!
aku mmg suke ayam..
ayam suke aku tak??
eheh..

huh..
takyah cakap la..
perut aku tu memang macam penuh gile2..

pastu baru tadi..
g pasar malam..
beli musbak..
makan lagi..
dan skang aku ase perut cam nak meletup nie..
ape2pun..
syukur ke hadrat Illahi keranan dikurniakan rezeki makan nie..

esok kena diet ar camnie..
diet!diet!
hahah
oketh
chow..
wasalam..

2 comments:

oh,fatin ◕‿◕ said...

tibe2 aku rase teramat lapa,,huhu

mInYe said...

ain!!! ko makn aje keje yer... hakahakhak..