Friday, May 1, 2009

UPDATED : ASASI PERGIGIAN UIAM

ASSALAMUALAIKUM. RAMAI YANG MENGGOOGLE MENGENAI ASASI PERGIGIAN MENJUMPAI BLOG INI. MINTA MAAF KERANA TIDAK DAPAT MEMBERI INFORMASI BERGUNA KEPADA PENCARI GOOGLE.

DI SINI SAYA SERTAKAN APA YANG SAYA KETAHUI MENGENAI ASASI PERGIGIAN :

Untuk makluman adik, akak sekarang di dalam program Cambridge A-level di bawah tajaan mara. Maknanya, akak tak mengikuti program asasi pergigian di uia itu lah. Tetapi, mengikut informasi dari kawan akak yang buat asasi di uia petaling jaya, dia kata budak asasi medic dengan asasi pergigian, foundation dia sama. SAMA. So, sometimes ada jugak pelajar yang asasi medic beralih ke asasi gigi dan sebaliknya sebab pelajaran asasi ialah sama. Still kena belajar bio, chem, math, physic(tak sure). Bila dah sambung degree, pembelajarannya taklah jauh beza sangat. cuma kalau pergigian, maybe akan lebih specialist dengan gigi.


****************************************************************************

salam..
waaaaaaaaaaaaa...
frust2..
aku dapat second choice punye..
wee.........

takpe2..
aku still akan pergi jugak..
blaja die same je..
name course je lain..
hehe..

hari tu aku ade antar email kat uia..
die kate kalau ade kekosongan untuk asasi perubatan..
boleh tukar course..
hope so
ade rezeki aku..
hehe..

ape2 pun..
bersyukur sangat..
yippie!..
nak g kuantan..
hehe..

8 comments:

nur nina said...

c0ngrates ain!!

mya said...

congrats ain! mne2 pun blaja gak ;)

Ruh Al-Jadid (روح الجديد) said...

UIA gak..huhu
sme laa kte
tp course 2 len laa

NurAreefah said...

tahniahhhhh2~

Naqib Mohamad said...

tahniah... sya dapat kat c2 gak...
asasi sains fizikal... tp kat sane nanti arap2 boleh tukar.... nak asasi engineering... hehhe

mohd khairullah said...

uia gak yahuu.....
tp dpt asasi medic,,
hmm,stil x kompem nk p mtrik ka uia....

sp2 kc la cdgan...

Ahmad Al-Muzakkir said...

Assalamualaikum.. sy nak tanye sedikit sebanyak sal Asasi Pergigian nih.. ade pape kontek sy kat stalin_k084@yahoo.com

Anonymous said...

nak tnya..asasi pergigian ni sesusah medic ke or less sket?n sy nak tau tentang course ni lebih mndalam..leh tlg bagi tau tak?ini ym & fb saya : ana_raihana93@yahoo.com