Friday, February 20, 2009

panik+kelam kabut=sengal




assalamualaikum..






pada coretan kali nie,aku nak citer sebuah kisah sengal yang terjadi pade aku..aku pun tak ingat plak tarikh die bile..tapi mmg sengal lah..huhu..kisah nie terjadi tahun lepas di maktab aku yang indah menghijau yakni maktab rendah sains mara taiping..inilah wing b bawah yang cool..bersih jer..
alkisah suatu hari tu..waktu tu baru balik dari makn tengahari kat dewan selera..bile dah sampai kiub,aku tak ingat plak ape aku buat..pastu nak g bukak loker..aku pun mencari la beg kecil kuning aku..dalam beg tu,ade kunci magga loker dgn handphone..
carik2 tak jumpe..ape lagi..aku mule la cuak..pastu g solat..waktu tu buat muke selamber lagi la..nasib baik petang tu ade assembly,so just continue pakai baju sekolah la..kalo pakai baju prep,sengal plak aku nak g meminjam..
selepas dah settle solat semue,aku pun blah dari blok kenanga..aku pun try la carik kat area koperasi,kat dewan,kat kelas..malang memang tak ade bau..aku tak jumpe pun..waktu masuk dalam dewan,aku dah start ar crying..heheh..ade sesape nampak tak??aku coverline giler..huhu..
after assembly...terus balik blok..pastu mintak tolong kat kenkawan kat wing aku..huhu..wingmat aku memang bagus..caring seyh..diorang berusaha gak bukak loker aku tu ngan kunci mangga dorang..tapi still tak berjaya..dah macam give up..
pastu aku pun duk atas katil yg serabut,and!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!i saw sumthing dekat area bantal aku..bawah bantal!!aku sengal!!beg kecik kuning aku ka bawah bantal....hahahhaha..inilah akibatnye panik tak tentu pasal..tak carik2 betul2 kat kiub sendiri..
and since peristiwa tu,kawan2 terdekat aku slalu le ejek.."tulah,simpan barang bawah bantal.."
tapi seriously,aku mmg tak igt seyh..adekah hantu niyang rapik yang letak??hahahha..aku ler..aku tak ingat kot waktu tu..
ape2 pun..thanks to all my frens yg mmg ambik berat..jase korang menolong aku dan menggelakkan aku takkan aku lupe..u all de best!

4 comments:

nur nina said...

mmg kekec0han b'laku tyme ni!!
haha

norain ishak said...

aduhai..malunyer..

hanisah said...

hahhha .
u pelupala tu .
:PP

norain ishak said...

hahah..kanak2 sengal ler..