Thursday, February 19, 2009

my perfect future husband..


assalamualaikum..

huhu..topik ni bagi sesetengah orang macam sengal..tapi ape aku kisah..blog aku,dunia aku,diari aku..heheh..ape ape aje lah..adakah korang rase aku masih terlalu mude(ye lah baru 18 tahun) untuk mengepost topik nie??lu pikirlah sendiri yer ain!huhu..



actually,ape yg aku nak tulis nie??aku pun pending..ok ok..dah dapat idea dah..huhu..setiap wanita/gadis/perempuan semestinya ade menyimpan hasrat untuk mendapat husband yang diimpikan..so,of course aku pun ade gak la impian itu..



first of all,aku nak my perfect future husband(MPFH) aku tu somebody yg ikhlas menerima diri aku seadanye..kalo ayat poyo lebih kurang macam nie lah.."mencintai kelebihan dan kekurangan akuh"..aduh..sengal aku nak taip ayat nie..biase la..aku kan jiwang..huhu.



second, aku nak MPFH aku tu alim..heheh..bukan alim2 kucing yer..slalunye aku tgk bebudak alim nie,muke innocent jerk..huhu..tu buat aku admire tuh..kantoi!(slalu usha)wahaha..ape2 aje lah..mesti ar nak yg kuat agama..aku pun masih jahil dlm keagamaan nie..so kalo ade husband cenggitu,dapatlah membimbing..betul tak??..heheh..



third,aku nak MPFH aku tu ade masa depan yang cerah..heheh..no money no talk!hahah..bukan demand,tapi just nak mase depan yang menjamin..i mean nanti bile dah kawen,same2 la mengumpul aset untuk mase depan yang cerah..betul kan??kalo takde duit,takkan nak makan gulai kasih sayang,sambal cinta..huhu..aku sengal sikit..



forth,aku nak MPFH yang bertanggungjawab..huhu..ini penting..bile ade sifat nie,make timbullah sifat2 yang positif yang lain seperti caring,charming,rajin..dan sebagainye..heheh..over pulak aku..tapi tak salahkan menanam impian??..heheh



tapi aku sedar..takde sape pun yg perfect kat dunia melainkan nabi Muhamad s.a.w...setiap orang tu mesti ade kekurangan jugak kan..contohnye,mungkin die rajin tapi kurang caring..

dan sebagainye la..aku pun bukanlah insan yang sempurna...



huhu..any volunteer??heheh..takde maknenye..saje je nak share benda nie..sebab tetibe teringat essay waktu spm dulu yang tajuk pasal my perfect future husband/wife..



ok..mekasih kerna sudi membace..

teruskan setia mengikuti blog aku..

selamat meneroka diri aku melalui blog aku..

wassalam..

8 comments:

senorita nadya said...

amboi..byk sogeh la ko..
kang xde yg sangkut lak..
wee~
pepehal,aku doakan smoga dptle MPFH ko tu

norain ishak said...

hahah..mekasih..aku teringat soklan dalam esei bi ler..heheh

j a e i n said...

takde chatbox ke cik norain?

norain ishak said...

takde ar..tak reti aku..im just want my blog be simple jerk..hehhe..

Frehan said...

gulai kasih sayang, sambal cinta? ahahahahaaha!

good one ain.

norain ishak said...

gulai ayamm

faA fatin said...

hehe!~
slmt mncri yee~~
dh jmpe jgn lupe gtaw~~

norain ishak said...

hahha..
loading....