Monday, February 23, 2009

beginikah hospital kerajaan??

assalamualaikum..
untuk posting kali nie,aku nak melahirkan rase tak puas hati aku kepada servis hospital kerajaan..arghhhhhh!geram aku..ape taknya,pagi tadi doktor call,die kate nak postpone lagi tarikh ayah aku kena operate..die kate ade kes emergency lagi..ni yang buat aku rase menyampah nie..huhu..
so ape yang aku nak cakap skang adalah pasal kelembaban hospital government nie..aku tak salahkan doktor..die cume jalankan tugas je..ape yang menyebabkan kelembaban hospital government nie??kurang doktor ke??kurang bilik bedah ke??kurang nurse ke??atau,management die yang macam siput..??tolong jawab??..
tapi aku rase the main reason is sebab management die..kalo management die excellent,takkan lah ade kes kes yang kronik..mesti la die dah operate patient tu awal..pastu skang nie,takkan nak tunggu ayah aku sakit kronik gler2 baru nak operate..??hish!menyampah tul..
ataupun,mungkin hospital kerajaan kiter kekurangan doktor pakar??so,skang nie,ape yang yang kerajaan buat untuk overcome benda nie??apebendanye??sampai bile hospital kerajaan akan terus berada dalam kelembaban ini??..tolong jawab..
hal ini lah yang membuatkan kan aku bertekad untuk menjadi seorang doktor..YA Allah,permudahkan lah jalan ku kearah itu..
orang lain boleh cakap,"pergilah hospital private"..banyak duit ngko..duduk baru 2 3 hari kat hospital dah beribu..macam mane plak dengan orang yang tak mampu tu??nak g mengemis kat tv3..huhu..sengal!
aku berazam untuk berada dalam bidang doktor2 nie..dan ingin mengubah corak pengurusan hospital zaman sekarang nie..dekat bahagian kecemasan pun lembab gak..huhu..sengal betul hospital kerajaan ini..banyak perkara yang perlu diperbaiki..sesiapa yang berminat dalam bidang ni,kita haruslah mengubah persepsi orang ramai bahawa hospital kerajaan mmg lembab..hope one day,servis hospital kerajaan setaraf dengan hospital private..
and lagi satu sebelum aku mengundur diri,aku harap kerajaan do somethings about this..sibuk sangat dengan agenda menjatuhkan kerajaan pakatan rakyat..stop it!fokus pulak pada benda2 macam nie..pasal ekonomi kite sekarang nie..buatlah sesuatu yang lain..stop using suratkhabar and tv..itu care lame..huhu..
puas hati aku dapat luahkan rasaku ini..
mekasih kerna membace..

8 comments:

arai said...

private pon same...
slagi ade kes yg lebeh emergency mcm tu la..
kdg2 bkn kita jer saket..

norain ishak said...

owh..huhu..

nur nina said...

kerajaan myb kene naikkan ag gaji utk d0ct0r h0sp kerajaan..utk elakkan d0kt0r2 tu lari gi swasta.. huhue~~

norain ishak said...

yeah..u are right nina..

fa ; ) said...

=="
hospital kerajaan mmg cmtu seyh.
tatau np.
tp cm ain ckpla.
management kot lembab cm siput.
agak siput pon laju je skrng nih.
haha.
sbb tu jgkla..
hari tu operation cabut g swasta.
ngeh3.

nadhirah said...

bgs! aku pun nak jadi doktor yg bergune! HAHAHA

norain ishak said...

meh same2 ubah sistem pengurusan hospital kerajaan yang sedia lembab

kenariputih9727 said...

hospital kerajaan mmg kebanyakan macam tu la ek.. kdg2 diorg pon bias jgk tgk kita keja apa.. br nk layan elok2.. sesungguhnya di hospital kerajaan kita kena byk sabar.. kdg2 nasib kita baik, kdg2 sebaliknyalah