Friday, December 2, 2011

Random Thoughts Di Sebalik Pembuatan Kek Milo Lembik

Assalamualaikum.


Pagi tadi masa lecture, otak aku dah berangan dah buat kek coklat. Lepas tu dah habis kelas kul 1, aku pun buat lah. Aku dah serbuk koko, aku ganti dengan serbuk milo. Ahah. Dah hasilnya, haha, lembiknya kek. Kamon, aku dah bakar more than one hours kot, dia still lembik. Mengapakah? Mengapa ini semua harus berlaku?


 Bahan bahan nyew. Haha. Ini dia Kek Milo Mengapa Ini Semua Harus Berlaku. Baking tray yang jugak kelihatan muram dengan Kek Milo Mengapa Ini Semua Harus Berlaku.


Berapa banyak sudu entah aku guna sebab tensi kek lembik.


Di manakah silapnya? Haha. Okeylah aku selitkan sikit ayat yang positif dalam konteks apa yang terjadi pada aku, "Saya bukan GAGAL buat kek, tapi saya cuma belum berjaya membuat kek,". GAGAL dan BELUM BERJAYA adalah dua istilah yang berbeda ya anak-anak.


Sekian, tak kisah lah dalam apa jua bidang yang diceburi, bear in mind, kita bukan seorang yang gagal. Kita masih punya masa untuk terus berusaha. Dan usaha itu haruslah berstrategi. Dalam konteks aku, bukan terus buat kek terus buat kek, tapi kena tanya pakar, tengok part mana yang tak betul and etc.


Orite, malam ni pergi rumam kak Adilah nak tengok kingdom of heavenn. Wohooo.


Okey, wassalam.

4 comments:

minye said...

Itulah kate2 albert einstein.. Saya bukan gagal tapi belum berjaya. =) itulah kate2 org dah berjaya.

Anonymous said...

Ain rajin nye bake lately :)
hehe urm hari tu dekat sana pun kite ade buat kek cokelat, guna serbuk koko juga yang untuk minuman punye, jadinye should be ok la kan kalau guna milo, tak ape, there's always next time kan :)
eh tapi hebat la ain dapat buat peach eh tak, laici cobler tu, kite tak tahu pun tu menda ape,pernah terbaca dalam novel hlovate 5 tahun 5 bulan.
-hur-

Norain Ishak said...

min, haha,yup2.

hur, hahaha.senior ain ckp, peach cobbler tu kalo org yang tak expert buat, still tetap akan ada cobblernye. haha.

misz sempoi said...

aku nak cakap, cuba,cuba dan teros cuba eh... gud luck!