Wednesday, November 2, 2011

Aku Rasa Sosial Bila

Assalamualaikum.


Wallaweyhh. Hari tu yokyo ahh je cakap takde masa nak update blogg. Takleh takleh. Mesti kena update gak. Kalau tak, nanti jadi insanee betul betul kang, siapa nak jawabb. So, dengan bercerita secara randomm serandomm randommnya lah dapat chill diri memang chill and cool ini. Lalalala.


Hari ni aku nak cerita pasal gap. Bukan gap junctions between smooth muscle tu or yang kat cardiac muscle tu, tapi gap antara a boy and a girl. Pahaam kannn.


Masa lower form, sekolah biasa takde problem laa pasal gap gap. Sebab ramai chinese and diorang pun tak mix sangat ngan tipikal malay macam aku. Pastu malay boys punn jarang gila kot nak tegurr. So memang takde hal.


Masuk taiping, haha, unsur unsur gap ni sangat diambil berat lah kot. Takleh duduk dekat dekat, diri sebelah sebelah ke, kalau tak kena pandang slack laa. Pastu kalau masa nak naik tangga, mesti bagi boys jalan dulu. Girls jalan belakang boyss.


Masuk ky, errr ada boys yang jaga gap, ada jugak yang tak berapa nak jaga sangat. And arise lah satu pahaman entahapaapaentah. Budak tu sosial, kalau dia tak jaga gap. Sosial. Tapi tak baik lah label orang sosial kan. Duhhh entah entah orang tengah bincang benda penting ke kann. Hohoh.


And now masuk cork, ok ayat tu pelik. Ada masa aku rasa aku yang sosial. And aku tak suka perasaan itu. Sebab aku rasa macam ahh berdosa berdosaaaa.


Kadang tu masa dalam lecture hall, macam ada malay boy yang tak kisah je duduk sebelah girl. Memang lah tak sentuh kulit, and tak berlaga lengan ke kaki ke apa. But fahamm takk? Pesen aku, aku memang tak comfortable lah cenggitu. Sebab banyak je tempat duduk kat lecture hall tu. Takpun, jarak lah satu kerusi, besar kot lecture hall. Maklumlah, university of the year tahun nii.


And disebabkan aku rasa aku sosial kalau duk sebelah boy, sekarang style aku mesti letak fail kat tempat duduk sebelah aku. Kalau girl, aku angkat lah fail tu, kalau boy, hehs, biar je la fail disitu.


Pastu masa anatomy praktikalll, ahhaaa ni aku rasa tak boleh blah jugak ahhh. Okey fine, aku tahu budak tu tak nampak muscle yang ditunjukkan, but come on, gap jagalah brooo. Duhhh.


Aku bukan apa, aku kesian lah kat husband aku nanti. Dia mestilah taknak wife dia ni rapat dengan lelaki lelaki selain dia. Tak special kangg. Seorang isteri itu haruslah menjadi very very very very to infinity limited edition to the husbandd. And husband pun harus lah begitu.


Okeyyylahh. Nak baca pasal deoxyribonucleic acids plak. Sekian, jagaa gap korang dengan orag yang berlainan jantina dengan korang sebolehnyyaaa yeeee. Wassalam.

6 comments:

Amanina said...

huhuuu!!! kat sini kan banyak student international lain, bila diorang nak lalu ke pape kat tempat sempit, mesti pegang bahu nak mintak tumpang lalu sambil cakap 'excuse me'. adoiii. sedih

Saya Piya said...

haha.. aku stuju. tp xd la smpai letak fail sblah krusi. cuma ny aku xslesa bila mcm tlaga bahu ke apa xminx maaf, irish tu aku paham la, eh aku rsa dieorg minx maaf. yg mlayu islam ni pulakla tak gheti2 bahasa.

Norain Ishak said...

Hanis,, huhuhh, i feel youu.


Ummu, pergi bagi tarbiyah sket ummu.

Ateey said...

wuiyo

haz|rah said...

aku laen plak kesahnye..
kt sini asek salam ngn laki je.. hahahha..
org dah hulur nk bwt cmne kn..
seb bek bkn bdk2 msia r..
tp aku cuak gak takot lelame aku terbiasa.. adoiyy

Norain Ishak said...

Hazirahh,, duh apsal dia salam kau doe,,cup hot ke tak?hahaha.