Wednesday, March 9, 2011

MB Negeri Sembilan Datang Rumah Den


Assalamualaikum.

Wah, nak cerita. Haha. Maaf lah. Ni cerita orang gayat. Hari ni 9 Mac, Menteri Besar Negeri Sembilan datang rumah aku. Peewit. Haha. Rumah aku dekat Kampung Ulu Jelebu. And rumah aku is one of the rumah homestay.

Paling tak boleh blahnya, rumah aku baru je pun join program homestay kat situ. Tup-tup, rumah aku terpilih untuk perasmian program homestay untuk tanam pokok apa entah. Lar, no wonder lah rumah aku terpilih, laman rumah aku cantik kot. Maklumlah ayah aku kan gardener berjaya.

Okey, ada unsur takbur di situ. Hehe. Perh, kalau aku kat rumah hari ni, mesti muka aku dah masuk tv. Ye lah, MB kot yang datang, tv kan suka laporkan berita-berita menteri nie. Haha. Sebab aku takde pada tempat kejadian, kakakda ku bermurah hati send gambar kat henpon.


Amboi suka-suka je hulur tangan salam dengan mak. Nak aku nak marah ni.


Tanam jangan tak tanam. Yang pakcik baju kuning tu kalau tak salah ketua kampung. Yang kat belakang-belakang tu entah ar, mana aku kenal.


Tu ha nama MB Negeri Sembilan. Perh, tetiba bangga MB datang.


Habislah pokok ni. Nanti ayah aku mesti alihkan punya lah. Buat semak, tu tempat untuk parking kereta adik-beradik aku kot.


So, itu lah yang aku gayatnya. Dah ar. Nak pergi tengok dikir and tarian tradisional junior. Bye.

Wassalam.

6 comments:

Amanina said...

haha terang2an tak gemar BN :D

AreHadi82 said...

oit, cakap siang pandang2...ckp mlm dengar2..ehehehhe...anyway, rumah kita mmg havoc tdm ramai gila cameraman..byk lagi gambar2 grand... :-)

Fauzan Suhairi said...

wahhhh. glamour lah ! :p

Norain Ishak said...

hanis, haha.lol.delete dah sentence tuh. :p

angah, apanye cakap nak pandang2 lol??!

fauzan, haha.tapi menteri tu lagi glamor kott!

Cik Nurul... said...

hahahah..glamer la umah maklong pasni...pasni memasing pakat dok nk amek gambo jela kat pokok tu...

Norain Ishak said...

kak nurul, haha.ala,time ade mb la kena amek gambar.baru ade makne.HAHA.