Sunday, February 27, 2011

I Am A : Photographer, Photogenic & Photogedik


Assalamualaikum.

Peristiwa 17 Januari yang dahulu. Interviewer hensem, "do you want to continue your extracurricular activities you did here in Ireland?". Aku control ayu, " Nope, i think i would to do new things such as joining photography club because i love to take pictures and i also enjoy when people took my picture because i think i am a photogenic person,". And the interviewer pun tersenyum dengan charmingnya.

Ya, aku memang suka ambik gambar. But sayangnya, aku cuma ada kamera handphone je. Tak mampu lagi nak beli kamera DSLR tu unless ada sesiapa baik hati nak belikan jadi hadiah besday aku. HAHA. So, kualiti gambar-gambar bakal aku tunjuk, korang jangan expect lah gambar tu cun ya. Walaupun hakikatnya gadis-gadis dalam gambar ni sebenarnya cun. Kamera cybershot 3megapixel tu yang slack.

Oh ya, actually hari ni aku join trip Arabic Fellowship yang free tu. Tak rugi pergi. Kalau tak pergi, and just duk chalet, gila lah. Slogan aku sekarang, duk kat chalet time free block ke apa ke memang takde life! Tapi study jangan lupa okey.

Orite, memula sekali kitorang pergi Yayasan Restu dekat Shah Alam. Well, banyak gila kaligrafi arab yang sangat-sangat-sangat cantik and AWESOME! And most of the gedik girls takde lah baca sangat pun huraian setiap karya kaligrafi tu, banyak gedik depan kamera je. Maklumlah, photogenik dan photogedik.


Afwa, Erna & Najwa. Lihat atas mereka. Cantik gila!


Itu kita panggil gong ke? Entah. That's Najwa again.


Najwa tekun membaca. Good girl.


Erna & Najwa menghayati keindahan kaligrafi.


I have no idea about this. Pika(red), Judo(red) & Sakir(black)


From left; Afwa, Pika, Erna, Nabilah & Laila. Aku tengah audition mereka untuk model baju muslimah.


Nice one.


Afwa dikepit oleh Lela and Najwa. Nak jugak dua orang tu menyemak.


Model yang terpilih dalam audition aku, Afwa!


Najwa, teruja!


Erna ni teruja ke mengantuk?Eh, saiful azmi pun enterframe kat belakang tuh.


Happy ending. Najwa and Erna sama-sama teruja.


Sesi penggambaran sedang dijalankan untuk magazine apa entah.


Kaki gedik girls.


Cantik!


Indah!


Finally, aku mencapub jugak dalam blog sendiri. Me and Pikang.


Ngan Afwa. Ish, apsal aku letak banyak sangat muka Afwa ni?


Najwa sibuk ambik gambar.


Kaligrafi indah. Lela, Pika, Nabilah & Najwa.


Kagum.


Terujaaaa!


Berapa kali nak teruja daaaa?


Ni apahal pulak?


Nabilah kagum sampai nganga.


Pika.


Erna tekun membaca.


Erna lagi.


Singgahsana tu serius nampak real. Najwa try nak masuk, tapi tak boleh.


Jeng jeng jeng. Ambik! Aku jadi ustazah masuk rancangan Bicara Mufti. Aku suka gila!


Rakaman Bicara Mufti. Seorang camerawoman, Afwa sedang merakam video ustazah Pika.


Kak Ern.


Nabilah nak jugakkk.


Once again. Cantik dan sangat teruja!


Buku aku beli untuk anak buah aku yang sulung. See, how penyayang I am? Ini belum jadi bonda penyayang lagi ni. HAHA.


Next destination ke Muzium Kesenian Islam. Layan je lah pitcas gedik tu.


Tiket masuk.


Indah!


Menarikkk.


Erna dengan pintu zaman dulu.


Arghh, aku sangat teruja dengan pakaian-pakaian kat muzium ni!!


Aku mencapub lagi. Larrr, who cares?


Najwa.


Najwa nak jadi model jugakkk.


Oyeah, aku jadi orang ketiga. Huahua.


This clothes sangat cunnn!


Peti apakah itu Najwa?


Oh aku admire gila baju baldu hitam tu.


Tak tahu nama benda ni. But it is sangat besarrr.


Amazinggg!


Gila cantik!


Ada kolah tengah-tengah tu.


Tak muat makcik nak masuk.


Nice gilaaa!


Nak pergi sana satu hari nantiii!


Kreatif gila orang yang built model ni.


Taman.


Next, ke Masjid Negara untuk solat Zuhur. Ayuh!


Gayat. First time aku masuk masjid ni.


Najwa and Pika.


Erna & Nabilah dalam cubaan berenang.


Najwa, Nabilah, Pika and Erna after Zuhur prayer. Lapar gila time ni!


Muka diorang lagikkk.


Destination terakhir, Mid Valley. Melantak sizzling mee and air milo and air mineral kat Food Court yang mahal gilaa. And tak belanja sangat pun. Just beli footwears or pakaian untuk kaki.


Aku sangat suka slipers. Sliper pallas the best lah. And sandal, first time beli sandal macam ni.


So, itu lah gambar-gambarnya. About kamera DSLR, aku plan nak beli time aku habis belajar. Nanti, jangan terkejut lah aku buat part time jadi photographer kat majlis kahwin-kahwin masa dah jadi doktor nanti. HAHA. Aku pun tahu ambik gambar sudut gak perr.


Photographer-to-be in 10years time : Dr. Norain Ishak

And lastly, the best picture of the dayyyy! Edit sudah. Aku suka gambar aku! Lalalalalala :P


Bukan aku yang curikkk!


Sekian, wassalam.

5 comments:

minYe said...

haha!! ko pencuri kasut!!

Lala Chan said...

dalam ni semua gmbar yg ade dlm phone kau ke??

Amanina said...

jenuh aku scroll down weh XD

eju said...

bapak banyak gileee gambar upload. lajunye tenet

Norain Ishak said...

minye, haaa cakap.aku curik kasut ko nanti.

lela, haha.lol.dlm henpon lagi banyak.haha.

hanis, haha.nasib laa penat nak scroll.heheh.

eju nerd, haha.entah.memang laju gak la tenet kat demen ni.