Friday, November 26, 2010

Fikiran Melayang : Bakal Bapa Penyayang


Salam.12.52am. What the the aku tak tidur lagi? Nampaknya aku mungkir janji. Semalam aku cakap entry before ni update last sebelum nak cuti semester. Pukul 12.30 am, aku baru je selesai kemas-kemas barang. Supposenya bila penat perlu tidur kan? Tapi aku pulak rasa nak merapu meraban.


Jangan kata aku terlampau berangan melampau-lampau. To be honest, bila otak aku dah melayang dalam kelas time cikgu tengah mengajar, aku akan terfikir, macam mana lah budak ni 10 tahun akan datang. Dia ni kahwin dengan siapa, kerja kat mana, anak berapa orang. Mungkin korang rasa, apa benda lah ain ni fikir macam tu.


But, trust me. Baby kelahiran Jun mempunyai pemikiran yang sangat aktif. Kalau boleh waktu tidur tu pun nak berfikir. Ahah. Tapi tu lah, fikir tak kena masa. Sengal. Another thing is, aku suka judge orang. Bukan judge dia baik ke, dia jahat, but maksud aku boleh agak orang ni macam mana karakter dia, orang tu macam mana pulak karakternya.


Macam tak logik je bunyinya. But that's is the reality. Aku suka observe bukan obses. One of the observations aku, aku ternampak seorang pelajar ni, nama dia Benz Aliff (bukan nama sebenar). Berdasarkan pemikiran aku yang cerdas ni, aku rasa Benz Aliff akan menjadi seorang bapa yang tegas tapi penyayang, akan menjadi suami yang penyayang juga, serta berkaliber dalam membina keluarga bahagia.


Ayah aku : Tegas Tapi Penyayang.


Anda, anda, anda, jangan memandai pikir Benz Aliff tu siapa. This time takkan kantoi dengan chaletmates mahupun dengan rakan taulan dah. Cuma, aku harap aku akan jumpa Benz Aliff lagi selepas habis belajar medic, insyaAllah. Mana lah tahu nanti Benz sakit, aku yang rawat ke. Ahah. Gila berangan habis. Tapi, tak mustahil kan?


Pesanan aku, if you admire someone, kita tak perlu nak flirt-flirt dengan dia. Berserah je lah kat Allah. Doalah if that someone is good for you, moga didekatkan jodohnya. Allah knows the best for us. So, doa and doa.


Orite, aku harap entry hari ni tak over sangat. Aku just cakap apa yang aku rasa and apa yang aku pikir je. Sekian, salam.


P/s-doa apa saja untuk kebaikan semua. :D

6 comments:

M. Faiz Syahmi said...

i think i know who he is.

tetiba je. kenal kau pun tak.
hahaa.

Norain Ishak said...

faiz syahmi, ahah.bajet kenal je budak kolej aku.haha.

mInYe said...

ahaha~ aku pun sudah mengetahui sape! malangnya aku x knl in person~ xpela ain.. disebabkan aku da knl lame ngan ko, aku memahami ko~ =)

jiran sebelah said...

whoa~whoa~

Norain Ishak said...

Minye, penyakit angau da kurang skit.. 
Jiran sblah aku, ko hamper mengantoikan aku.

Anonymous said...

J'aide des amis obtiennent leur boutique sur la carte et remarqué. Ils ont un site web. Une des façons dans mes recherches pour optimiser un site web est d'utiliser un blog. Je ne suis pas bloguer avertis et ils ne sont donc besoin d'un petit coup de pouce à de bons sites pour y placer blogue afin qu'ils se faire remarquer ..