Thursday, March 1, 2012

Awan Tak Terpilu

Assalamualaikum.


Just a quick update. Hehe. Dah beli tiket balik malaysia! Now, no worries sebab this time aku beli tiket using my own visa debit card. Alhamdulillah. Here's the details.


So orang malaysia, nantikan kepulangan hamba, insyaAllah! =))


Ini emirates punya flight. Harganya 737.46 euro. Before this check harga dia 801 euro. Luckily, pagi tadi bukak, dah jadi 737 euro. So, after discuss discuss with my roomate tipah, then we decide untuk beli this ticket. So, flight ticket dah selesai, next task, carik rumahhh sewaaa! Duh. Moga Allah permudahkan =)


Oh, sekarang kan dah masuk musim berbunga-bunga kan. Hehe. Tadi balik from kelas biochem, jalan seorang-seorang balik apartment sambil menghayati keindahan hari ni. SubhanaAllah, awan cantik gila derr!


"Tidakkah engkau melihat bahawasanya Allah mengarahkan awan bergerak perlahan-lahan, kemudian Dia mengumpulkan kelompok-kelompoknya, kemudian Dia menjadikannya tebal berlapis-lapis? Selepas itu engkau melihat hujan turun dari celah-celahnya. Dan Allah pula menurunkan hujan batu dari langit, dari gunung-ganang (awan) yang ada padanya; lalu Ia menimpakan hujan batu itu kepada sesiapa yang dikehendakiNya, dan menjauhkannya dari sesiapa yang dikehendakiNya. Sinaran kilat yang terpancar dari awan yang demikian keadaannya, hampir-hampir menyambar dan menghilangkan pandangan."(An-Nuur 24:43)










Disebabkan handphone aku handphone cikai je, kualiti gambar tidaklah sehebat lensa dslr. Huu. Sekarang ni suhu tak sejuk sangat pun. So, harapnya perut ni behave lah sikit. Sebab before ni aku kan complaint, perut asyik lapar sebab udara sejuk. Ni udara tak berapa sejuk, perut jangan gatal-gatal nak asyik lapar je. Hehs!


Okey lah. Wassalam.

1 comment:

Saya Piya said...

kau bukak permanent tsb acc ke noren? mmg kalau bukak acc situ, dpt visa debit eh??!! hehe