Wednesday, December 28, 2011

Bukan Peminat Manchester United Lah

Assalamualaikum.


Hari yang memenatkan. Bayangkan semalam, pukul 6pm lagi kitorang dah melepak kat Dublin Airport padahal flight pukul 6.30am. So, saya bersama saudari ummu safiyah pun redha je la lepak kat airport sambil ditemani seorang brother omputih yang kelihatan cool lagi innocent and tak tidur sepanjang kami melepak di bench yang sama. Tapi ini bukan lepakan biasa. Ini lepakan membicarakan masalah negara. Ceh dah macam politikus pula. Tapi haruslah! Bukankah kita pewaris negara?


Okeylah malas nak cerita panjang panjang. Just nak letak gambar jalan jalan di Manchester UK.


 Dengan bola MU pun nak bergambar jugak.



Afiqah Awi bersama Ummu Safiyah. Abaikan pose yang sedikit gedik itu.



Oh serius aku tak kenal pun siapakan brother ini.



Bersama Alex Ferguson punya poster je lah.



Ummu sangat macho sekali dalam gambar ini.



Aku dan ummu dalam kegayatan.



Nak jugak beli bola golf MU buat kenangan.



Tak mampu beli, ambik gambar dengan baju je lah.



Sesungguhnya aku bukan peminat MU.



Aku dan ummu setelah berbelanja dalam matawang pound.



Kalau boleh, semua tempat ada lambang MU, semua nak ambik gambar. Hehs.



Gambar poyo.



Oh yang ni pun aku tak kenal nama dia.



Menjadi coach tak rasmi pada patung patung.



Keychain MU.



Gambar ni serius berseni.



Afiqah Awi.



Di luar stadium, tak masuk dalam pun. 



Gambar berlima.



Perkataan Old Trafford yang mahal tu.



Eh haruslah ada perkataan manchester united.



Scarf ORIGINAL okeyyy!



To mak, along, angah and aishah, nah ambik magnet ni.



Buat buat pilih baju jeh, padahal tak beli pun.



Sekali lagi.



Bergambar dengan tuan rumah di manchester pula.



Luar rumah pikang.



Ummu nak jugak t-shirt rooney tu.



Old trafford lagi.


So, itu je lah ceritanya. Esok insyaAllah, nak pergi muzium, round city and singgah mana mana kedai halal around russholme ni. Banyak gila kot kedai halal. Heaven gila! Sekian, wassalam.


ps: picture credit to afiqah awi punya ipod and jadi jurugambar amateur hari ini. nasi lemak sedap ohh!

2 comments:

Nasrah Arif said...

Berape jersey tu eh?

Solihin Zubir said...

ok, fine.. jeles.. kalau bagi keychain pun jd la.. hehe..