Friday, December 16, 2011

Benda Yang Aku Sayang Selepas Member

Assalamualaikum.


"gedik, kata taknak update,"


"poyo poyo, blogger poyo bajet blog best,"


HAHA. Dunianorain.blogspot.com pun perkara yang aku sayang selepas kawan-kawan. Kalau kawan kawan takde, aku cari blog aku dulu. Aku online, aku bukak blog aku (lah takkan bukan blog eju, ummu, erna, atiqah, tipah and etc dulu kot). Lalalala.


So, rasa tak best pulak bila decide taknak update blog dunianorain ni. Pastu, ada seorang makhluk Allah ni pulak, saja nak bagi aku perasan best and nak bagi aku update balik blog dunianorain yang most of the contents penuh dengan ayat-ayat yang agak lemah dari segi tatabahasa dan struktur ayat bahasa melayu.



sarcasm??


Okey lah. Fine lah. Aku update lah dua-dua. Tapi sekarang ni takde benda nak update pun sebab aku dalam mood cuti-cuti malaysia ni. Ya Allah hai, nak tengok notes biochem depan mata aku ni pun liat. Plus, aku sekarang dalam mode kejutan budaya. Tu pasal emosi kurang stabil, mangsanya blog aku ni lah. Owner cakap cam pening je sekejap nak update sekejap tak. Hehs.


Alright. Esok, sabtu and ahad. Harap hari bermanfaat untuk buat learning logs. 10 learning logs kena submit, but aku plan untuk buat the first 6 learning logs dulu. Wowo aku tak start satu apa pun lagi. Sangat pandai lah kan membahagikan masa. And then have to study clinical practise. And then aku boleh travel. Yebbbaaa!


Tentatif,, MELENCONG DAN MELANCONG BERSAMA AIN.

19/12 : arrived dublin around 6pm, so nanti pandai2 la aku n tipah naik bas pergi ucd.
20/12 : winter wonderland
21/12 : pergi town, rcsi, tcd nak jumpa kawan aku, kali ni pusing pusing town je la, taknak shop, ehehe
22/12 : pusing2 ucd ambik gambar, lalalala and hibernate
23/12 - 26/12 : PUISI belfast
27/12 : hibernate
28/12 : fly to manchester at 6.30am, sampai rumah pika, relax kejap and then pastu terus explore the worldd
29/12 : ambil train awal pagi ke london
30/12 : jalan jalan manchester, flight back to dublin malam rasanya
31/12: aku balik cork balik, berakhirnya pelancongan bersama selebriti ain ishak, hehe,


Tentatif kat atas ni aku dah bagi kat Ummu. Pasti beliau tak sabar melencong bersama selebriti popular. HAHA. To my sisters, nanti aku pm nombor kawan aku kat engkorang. Jangan risau, aku tak kahwin dengan ummu macam kes yang budak dublin hilang and then dikatakan kahwin gay. (doakan mak bapak budak tu dipermudahkan urusan oleh Allah)


Sekian, panjang benor lah update. Sekian, wassalam.

4 comments:

Saya Piya said...

HAHAHA.selebriti la kau sgt doh. haha. sengal. ye, sy ummu sy akan menemankan idola kita pd pcutian winternya kali ni, jgn risau, sy straight. lol.

ainthanish mom said...

enjoy your holidays..
take a good care..
have a safe journey...
n..
the most important...
souvenier utk aku....ko kumpul ler sikit2...ko blk sini, kira sekali harung....hehe

AreHadi82 said...

Ain, miss u la..selalu2 la update fb, blogs... tak best la blog tumbler ko tuh..

Norain Ishak said...

ummu, HAHA.

ahfong, okey.

angah, yolah haa.